5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialVIDEO. Elevii în primul an ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile...

VIDEO. Elevii în primul an ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurămânul. Oprea: Aveți o responsabilitate enormă

Cei 1.080 de elevi ai anului I de la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depus, vineri, Jurământul Militar. La ceremonialul de la Câmpina, ministrul de Interne Gabriel Oprea le-a transmis viitorilor agenți că au o responsabilitate enormă și că ei reprezintă interfața dintre Ministerul Afacerilor Interne și populație. Oprea le-a amintit elevilor de la Școala Vasile Lascăr din Câmpuna că au un exemplu bun de urmat în persoana gentului Vlad Florin Alexandu care a salvat două femei de la moarte.

”Am vrut să fiu alături de dumneavoastră la festivitatea depunerii jurământului militar aici, la Câmpina, în cea mai prestigioasă şcoală de pregătire a agenţilor de poliţie, pentru a transmite respectul și admiraţia mea tinerilor care au ales să îmbrățișeze cariera de polițist.

Chiar în această dimineață, înainte de a pleca spre Câmpina, am avut bucuria de a recompensa un tânăr absolvent al școlii dumneavoastră, promoția 2009, agentul principal de poliţie Vlad Florian Alexandru.

 Am fost mândru că i-am acordat cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Interne, “Placheta de onoare”, pentru devotamentul și altruismul de care a dat dovadă atunci când s-a aruncat în flăcări pentru a salva viața a două femei”, a transmis Ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul le-a mai spus elevilor că așteptările de la ei sunt foarte mari, însă, în egală măsură îi asigură că Ministerul și statul investesc în pregătirea lor profesională darși pentru drepturile ce le revin, atât ca elevi cât și ca polițiști.

”Anul acesta, pentru prima dată după 2010, absolvenții promoțiilor 2014 ale tuturor școlilor ministerului au fost încadrați la termen. Alte ordine pe care le-am dat, cum ar fi decontarea transportului, asigurarea echipamentului sau plata unor restanțe au vizat în special agenții de poliție.

 Însă cel mai important este că anul acesta am luat o serie de măsuri pentru redarea demnității profesionale și recompensarea muncii oamenilor, multe dintre ele cu caracter reparatoriu față de nedreptățile la care a fost supus personalul instituției ani de-a rândul”, a amsi spus Oprea.

Ministrul le-a transmis profesorilor să fie riguroși și exigenți, dar, în același timp, apropiați de acești tineri șă manifeste înțelegere față de ei și să-i motiveze și să-i încurajeze să depășească greutățile, iar părinților le-a mulțumit pentru încrederea pe care au acordată MAI, îndrumându-și copiii către școlile de poliție.

Cele mai citite

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Judecătorii CCR au dispus că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin un mandat complet înainte de intrarea în vigoare a...

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, marți, cu unanimitate de voturi, că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin...
Ultima oră
Pe aceeași temă