-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialVIDEO. Culturile agricole din sudul Rusiei, devastate de lăcuste

VIDEO. Culturile agricole din sudul Rusiei, devastate de lăcuste

Valul de lăcuste care s-a năpustit asupra sudului Rusiei a distrus culturile agricole. În acest context, oficiali s-au văzut nevoiți să declare starea de urgenţă în regiune, informează Mediafax.

O zonă vastă, de cel puţin 800 de hectare, este afectată de valuri de insecte uriaşe – de până la opt centimetri lungime -, care au distrus lanuri de porumb şi alte culturi.

wave3.com-Louisville News, Weather

Potrivit unor oficiali locali, această zonă nu s-a mai confruntat cu un asemnea fenomen de 30 de ani.

Cel puţin 10% la sută din culturi au fost deja distruse, potrivit unor funcţionari, care avertizează că lăcustele ameninţă mijloacele de subzistenţă a agricultorilor locali.

Mergând prin ceea ce a mai rămas dintr-un lan de porumb din regiunea Stavropol, un agricultor, Piotr Stepancenko, arată îndurerat. “Priviţi, nu a mai rămas nimic din porumb. Lăcustele au mâncat tot, de la frunze şi până la ştiuleţi”, spune el.

Televiziunea de stat leagă fenomenul de modificările climatice – inundaţii şi creşterea temperaturilor atmosferice peste medii.

Oficiali de la Ministerul rus al Agriculturii au declarat stare de urgenţă, dar par neputincioşi în împiedicarea distrugerii.

Ei afirmă că-şi intensifică eforturile de a salva recolta cu ajutorul avioanelor, în lupta împotriva dăunătorilor.

Însă temperaturile ridicate, afirmă ei, scad eficienţa pesticidelor puternice pe care le folosesc.

De asemenea, unii oficiali afirmă că valul de lăcuste se deplasează rapid în sudul Rusiei, uneori prea repede pentru ca autorităţile să ţină pasul, lăsând o dâră de distrugere în urma lor.

“La Kalamikia, Astrahan, Volgograd şi în Dagestan lăcustele nu mai au ce devora, aşa că s-au mutat către alte surse de hrană”, declară Tatiana Drişceva de la Centrul Agticol al Rusiei, o organizaţie guvernamentală. “Au o anvergură a aripilor de 12 centimetri, ca rândunicile”, a adăugat ea.

Unii locuitori furioşi, care riscă ruina, au postat înregistrări video în care apar luptând împotriva valului de lăcuste. Dar toate eforturile lor par zadarnice în faţa acestui val copleşitor.

Cele mai citite

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...
Ultima oră
Pe aceeași temă