1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialVideanu a plecat in concediu "legal si scurt" cu aprobarea premierului Boc

Videanu a plecat in concediu “legal si scurt” cu aprobarea premierului Boc

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu spune ca a plecat in concediu cu aprobarea lui Emil Boc si a negat ca ar exista o decizie care le interzice liderilor sau ministrilor PD-L sa-si ia concedii in cursul acestei veri, potrivit Realitatea.net.

Intrebat de ce a incalcat decizia Biroului Permanent National al PD-L prin care membrilor conducerii democrat-liberale li se interzice sa plece in concediu pana dupa alegerile prezidentiale, Videanu a sustinut ca aceasta decizie nu exista, iar concediul i-a fost aprobat chiar de catre Emil Boc.

"Nu a existat o decizie a BPN pe aceasta tema. Eu am plecat legal si scurt. Am avut aprobarea presedintelui patidului si primului-ministru Emil Boc", a afirmat Videanu.

Pe 27 iulie, presedintele PD-L s-a declarat iritat de absentele lui Mircea Geoana de la sedintele coalitiei, dandu-i drept contraexemplu pe ministrii democrat-liberali despre care a spus ca nu-si vor lua vacanta in aceasta vara.

Democrat-liberalul a precizat ca aceste nemultumiri le-a exprimat si in fata delegatiei PSD care a participat la sedinta coalitiei de acum o saptamana, insa Boc a fost din nou iritat de absenta lui Geoana. "Domnul Geoana n-a fost de fata. Cu cine sa discut? Astept sa se intoarca… Nu stiu unde e plecat", a spus primul-ministru, precizand ca el si ministrii PD-L nu-si vor lua concedii pe timpul verii. "Am constatat ca presedintele PSD are alt program. Nu pot sa astept ca partenerii nostri sa vina din concediu ca sa se ia decizii", a apreciat Emil Boc.

Vicepresedintele PD-L, deputatul Ioan Oltean, a declarat, pe 3 iulie, ca cei 33 de membri ai Bir-oului Permanent National (BPN) al PD-L nu au voie sa-si ia concedii pana dupa alegerile prezidentiale, decizia fiind luata la nivelul acestei structuri de conducere cu "larga majoritate".Oltean a spus ca este mai importanta campania electorala pentru alegerile prezidentiale, masura urmand sa fie aplicata si in teritoriu, insa mai putin drastic.

"La nivelul Biroului Permanent National este o interdictie totala. Membrii BPN nu au voie sa plece in concediu in perioada iulie-noiembrie. Toata lumea merge in concediu dupa ce vom castiga alegerile, Presedintia Romaniei. Ne odihnim prin munca. A fost o decizie unanim acceptata, prin consens, cu larga majoritate", a declarat Ioan Oltean.

Cele mai citite
00:01:01

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a...

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...
Ultima oră
Pe aceeași temă