21.6 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeSpecialVictor Ponta: Viitorul premier va fi din PSD. poate să fie Liviu...

Victor Ponta: Viitorul premier va fi din PSD. poate să fie Liviu Dragnea, poate să fie Rovana Plumb sau Eugen Teodorovici

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, şi-a exprimat convingerea că viitorul premier va fi propus de PSD, cu susținerea ALDE și a PRU, dacă această formațiune va intra în Parlament, scrie Agerpres. Deputatul a şi numit trei posibile variante de şefi ai executivului Liviu Dragnea, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici.

‘Cred că va fi un prim-ministru propus de PSD, evident, susținut de ALDE, sunt convins că va fi susținut și de PRU, dacă intră în Parlament. Un membru PSD care a candidat, care a lucrat la programul de guvernare, adică poate să fie Liviu Dragnea, poate să fie Rovana Plumb, poate să fie Eugen Teodorovici’, a afirmat Victor Ponta, într-o conferință de presă.

Ponta a subliniat faptul că PSD are cei mai potriviţi oameni care pot forma un nou cabinet.

“Nu este important dacă sunt Teodorovici, Ponta pe funcția x sau y. Important este să facem un guvern competent, pentru că avem experiența anilor trecuți, cu miniștri foarte buni, cu miniștri mai puțin buni și ați văzut și dumneavoastră cum a fost anul ăsta când aduci oameni care nu se pricep și se școlesc pe spinarea noastră. E foarte rău, pierzi timp și bani și proiecte importante. Eu cred că PSD are cei mai mulți oameni bine pregătiți și, dacă mă gândesc la mulți dintre miniștrii care ne-au fost colegi în cabinet, cred că au învățat foarte mult și sunt foarte buni și probabil mulți dintre ei se vor regăsi și în următorul Guvern. Dar haideți să vedem ce votează oamenii duminică și după aceea discutăm despre funcții și posturi!”, a menționat Victor Ponta.

Deputatul a precizat că această campanie electorală este ciudată, subliniind faptul că dintre toate partidele care s-au aliniat în cursa pentru alegerile din 11 decembrie, PSD este singurul care are un program de guvernare.

“Nu am mai văzut așa o campanie. Un singur partid are program de guvernare, PSD. Ceilalți nu prea au program de guvernare, iar PNL se aștepta să ne aresteze pe noi și să vină ei la guvernare. Ei, uite că nu se întâmplă chestia asta. Îmi pare rău că domnul Iohannis nu mai e vorbăreț. La începutul campaniei, era foarte vorbăreț și după aia probabil că l-a tras cineva de mânecă și i-a zis să nu facă mai mult rău. Atunci când și vorbește, ne dăm seama cine e. În rest, e o campanie ciudată”, a spus Ponta. 

. El a criticat actualul guvern, susținând că ‘de un an de zile nu se mai face nimic în România’.

‘Un an de zile, România a înghețat și probabil că se dezgheață duminică, dar iar o s-o luăm de la capăt, cum am făcut în 2012, și doi ani vom munci să reparăm anul ăsta. (…) Guvernul Cioloș a fost o platformă pentru ca domnul Cioloș și miniștrii săi să ajungă în funcții mai bine plătite la Comisia Europeană, BEI sau BERD. Pentru ei, a fost un an de zile pentru a-și îmbunătăți cv-ul și să ia salarii mai mari când pleacă. Asta a fost. Doar că totul a fost pe spinarea noastră și poate data viitoare ne învățăm și nu mai facem asemenea greșeli’, a mai afirmat Ponta.

El s-a întâlnit luni după-amiază la Tulcea cu circa 300 de membri și simpatizanți social-democrați, iar apoi a plecat împreună cu candidații PSD la alegerile parlamentare pentru a se întâlni cu alegătorii în mai multe localități din județ.

Cele mai citite

Negocierile s-au încheiat. Greva va continua

Guvernul a adopt, astăzi, majorările salariale pentru profesori. Asta, deși sindicaliștii au zis clar că refuză oferta și continuă greva în Educație. Școlile rămân...

Dacian Cioloș: „Iohannis îi tratează pe profesori cu țâfnă. E inadmisibil ca oamenii care își cer drepturile să fie certați”

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care ar trebui să îl aibă...

GRAFIC. Cu cât vor crește salariile profesorilor după adoptarea Ordonanței

Ministerul Educației arată că majorarea salariilor a fost făcută de aproape 25% , după adoptarea Ordonanței de Urgență, cât a fost cerința profesorilor, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă