15.1 C
Bucharest
Wednesday, 4 October 2023
HomeSpecialȘedința ICCJ în care au fost audiați Victor Ponta și Dan Șova...

Ședința ICCJ în care au fost audiați Victor Ponta și Dan Șova a durat 12 ore. Ei sunt cercetați în dosarul Turceni-Rovinari

UPDATE 23,50:  Şedinţa de judecată în dosarul Turceni-Rovinari în care sunt cercetaţi, printre alţii, Victor Ponta şi Dan Şova, s-a desfăşurat vineri pe parcursul a 12 ore, fiind audiate patru persoane, dintre care doi martori protejaţi. Aceştia au dat declaraţii în şedinţă secretă.

“Nu îmi amintesc ca Dan Şova să se fi implicat în litigiile de la Turceni şi Rovinari. (…) Abia în 2011 s-a pus problema de a se face procese verbale confirmative pentru fiecare client, în urma unei discuţii cu Dan Şova. Argumentul a fost că trebuie să se ştie cine se ocupă de fiecare contract, tocmai pentru că apăruseră articole în ziare despre contractele societăţii cu CE Rovinari şi CE Turceni. (..) Simona Ciurcu s-a ocupat de întocmirea acelor procese verbale în 2011, după discuţia mea cu Dan Sova”, a declarat în faţa instanţei Roxana Enescu, fost asociat în cadrul SCA Şova şi Asociaţii, informează Mediafax.


Fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova sunt audiați, vineri, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru un nou termen, în dosarul Turceni-Rovinari. În același dosar va fi audiat și președintele PNL, Alina Gorghiu, după ce judecătorii instanței supreme au admis cererea făcută de unul dintre avocați, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit sursei citate, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis cererea de audiere ca martor a a Alinei Gorghiu, urmând să stabilească termenul la care preşedintele PNL va fi chemat la instanţă.

Fostul premier Victor Ponta a precizat, în 16 septembrie, că el nu a cerut audierea președintelui PNL, ci avocații foștilor directori de la Turceni și Rovinari.

„Eu nu am cerut aşa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Ştefania era şi consilier juridic al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, (cel care a încheiat contractele cu Şova şi Asociaţii) şi în acelaşi timp era şi avocat al Electrica SA în procesle cu Turceni şi Rovinari”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” ar fi obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Cele mai citite

India i-a transmis Canadei să-și repatrieze 41 de diplomați

India a transmis Canadei că trebuie să repatrieze 41 de diplomați până la 10 octombrie, în contextul în care disputa diplomatică dintre cele două...

Redevențele din domeniul petrolier și minier vor crește anual cu rata inflației

Taxele, tarifele şi redevenţele din domeniul petrolier şi minier urmează a fi indexate anual cu rata inflaţiei aferente anului anterior plăţii acestora, conform unui...

Premieră în istoria Congresului american: liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a fost demis

Este o premieră în istoria Congresului american: liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost demis din funcţie marţi, victima unor certuri fratricide...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies