24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, aşteptat la un miting USL Timiş

Victor Ponta, aşteptat la un miting USL Timiş

După ce PDL are programat, pentru sâmbătă, un miting de susţinere al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, la Cluj-Napoca, USL-ul a răspuns imediat, cu o manifestare la Timişoara. Mitingul, urganizat de USL Timiş, va avea loc duminică după-amiază, iar în centrul oraşului de pe Bega sunt aşteptaţi peste 5.000 de oameni. Printre aceştia s-ar putea afla şi premierul Victor Ponta, dar şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator. Iniţial, pe listă a fost trecut inclusiv actual preşedinte interimar, Crin Antonescu, însă reprezentanţii PNL Timiş au anunţat, în cele din urmă, că Antonescu nu va mai participa.

Motivaţia mitingului

„Băsescu s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului şi a uzurpat rolul prim-ministrului. El a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie, principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei. Băsescu a instigat le nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le «vizite» înaintea unor decizii importante. Băsescu a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declară că nu va numi un prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament”, repre-zintă motivaţia mitingului de duminică, în viziunea celor de la PNL Timiş.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă