21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialViceprimarul Londrei, implicat intr-un scandal sexual

Viceprimarul Londrei, implicat intr-un scandal sexual

Viceprimarul Londrei, Ray Lewis, si-a prezentat demisia dupa ce presa britanica a dezvaluit ca acesta a fost anchetat de trei ori de politie, pentru santajarea si inselarea unor femei si chiar pentru furt.
Fost vicar in anii ‘90, Lewis a mai fost acuzat ca a avut relatii sexuale cu doua membre ale parohiei sale, care venisera sa ii ceara sfaturi. Cele doua femei nu au anuntat politia, dar au informat autoritatile diocezei, care i-au retras lui Lewis dreptul de practica pastorala.

Scandalul in care este implicat Lewis reprezinta o lovitura dura pentru primarul capitalei britanice Boris Johnson, survenind la mai putin de o luna dupa ce adjunctul sefului de personal a fost obligat sa demisioneze in urma unor declaratii defaimatoare la adresa persoanelor originare din Caraibe. Johnson risca retragerea sprijinului Partidului Conservator, ai carui lideri au anuntat declansarea unei anchete interne pentru a vedea cum a fost posibila ascensiunea lui Lewis pana in esalonul de varf. Cu exceptia lui Iain Duncan Smith, care a declarat ca Lewis si primarul Boris Johnson sunt victimele unei "vanatori de vrajitoare" declansate de presa, liderii conservatori s-au ferit sa intervina, scrie The Guardian, in timp ce The Times arata ca Lewis a provocat frictiuni intre Biserica Anglicana, care l-a repudiat, si conservatori, care l-au promovat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă