3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialViceprimarul din Dobroeşti a fost arestat pentru 29 zile

Viceprimarul din Dobroeşti a fost arestat pentru 29 zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a viceprimarului din Dobroeşti, Florin Brăduţ Ivan, pentru 29 de zile, ca urmare a admiterii recursului procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care l-a lăsat în libertate, hotărârea fiind definitivă, transmite Realitatea TV.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a decis că funcţionarul Marius Sabău va fi cercetat în continuare în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Decizia este definitivă.

Tribunalul Bucureşti respinsese, pe 30 aprilie, propunerea de arestare preventivă a viceprimarului din Dobroeşti, Florin Brăduţ Ivan, şi a funcţionarului din primărie, Marius Sabău.

Viceprimarul şi un funcţionar din Primăria Dobroeşti au fost reţinuţi, pe 30 aprilie, de procurorii Parchetului Capitalei, pentru ultraj, favorizarea infractorului, lipsire de libertate şi luare de mită.

Primarul, viceprimarul şi un funcţionar din Primăria Dobroeşti, judeţul Ilfov, au fost audiaţi joi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în urma unui flagrant realizat pentru luare de mită, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Flagrantul procurorilor şi al ofiţerilor DGA îl vizau pe Marius Sabău, referent în cadrul Primăriei Dobroieşti, care i-a pretins denunţătorului 10.000 de lei, pentru a nu-i întocmi acte de constatare cu privire la branşamentul ilegal la reţeaua de apă curentă şi consumul neautorizat de apă.

După finalizarea flagrantului, în încăperea în care se aflau ofiţerii DGA, procurorul de caz şi angajatul primăriei, au venit primarul şi viceprimarul din Dobroieşti, Valentin Condu şi Florin Braduţ Ivan, însoţiţi de mai mulţi cetăţeni, care au încercat să împiedice ieşirea anchetatorilor din clădire.

“În acest context, procurorul de caz a fost bruscat. După ce ofiţerii DGA s-au legitimat şi persoanele în cauză au fost atenţionate în repetate rânduri că săvârşesc infracţiunile de lipsire de libertate şi ultraj, s-a luat măsura imobilizării primarului Valentin Condu şi conducerii sale la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, arată reprezentanţii DGA într-un comunicat remis NewsIn.

Procurorii Parchetului Capitalei au început, vineri, urmărirea penală faţă de funcţionarul Sabău, pentru luare de mită, distrugere de înscrisuri şi distrugere de înscrisuri destinate organului de urmărire penală, de Florin Ivan pentru luare de mită, lipsire de libertate, ultraj şi favorizarea infractorului şi faţă de Valentin Condu, pentru  instigare la luare de mită, lipsire de libertate, ultraj şi favorizarea infractorului.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...

FOTO&VIDEO. Nicușor Dan, mesaj la adresa lui Negoiță? “Aceste țevi nu folosesc la nimic, dar…”

În zona Pallady, sector 3, două afișe mari și late și-au făcut apariția pe niște țevi vechi. Mesajul pare să fie adresat lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă