19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVicepresedintii CJ Satu Mare, suspendati de prefectul Radu Bud

Vicepresedintii CJ Satu Mare, suspendati de prefectul Radu Bud

Vicepresedintii Consiliului Judetean Satu Mare, Gheorghe Ciocan si Paula Lacramioara Mare, au fost suspendati din functie de catre prefectul Radu Bud. Conducerea Prefecturii a facut public, ieri, un ordin semnat de reprezentantul Guvernului in teritoriu prin care se constata incetarea de drept a mandatelor celor doi vicepresedinti.
“La baza emiterii ordinului a stat adresa nr. 662/26.05.2005 a secretarului general al judetului Satu Mare, prin care este sesizat prefectul judetului in legatura cu starea de incompatibilitate in care se afla cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, care ocupau functiile de vicepresedinti si membri ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), pentru cea din urma activitate fiind remunerati, ceea ce ar contraveni dispozitiilor Legii 161/2003”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Prefectura.
Radu Bud a declarat ca rezultatele functionarii ATOP nu sunt vizibile, mai mult decat atat el exprimandu-si nemultumirea fata de activitatea unor institutii ale statului, printre care se regaseste si Autoritatea de Ordine Publica. “Nu am avut decat sa constat starea de incompatibilitate in care se gaseau cei doi si sa iau masura legala ce se impunea intr-o astfel de situatie”, a mai spus prefectul.
Vicepresedintele demis, Gheorghe Ciocan, a declarat ca va ataca in contencios ordinul prin care a fost inlaturat din functie. “Mai presus de orice, sunt cetatenii. Noi am fost alesi de cetateni si vom ataca in Justitie acest lucru”, a spus Ciocan. De mentionat ca prefectul Bud este membru PNL, in timp ce vicepresedintii CJ suspendati din functie reprezinta PSD. Constantin Ciocan este, de fapt, presedintele organizatiei judetene a fostului partid de guvernamant.
Incompatibilitatea functiei de presedinte sau vicepresedinte al Consiliului Judetean cu cea de membru al ATOP este una dintre solutiile prin care reprezentantii actualei coalitii de la guvernare incearca sa ii indeparteze de la conducerea administratiilor judetene pe liderii PSD. O decizie similara a fost luata si in Bistrita-Nasaud, unde prefectul Ioan Szilagy (UDMR) a constatat incetarea mandatului presedintelui CJ, Gheorghe Marinescu (PSD).
De asemenea, prefectul de Sibiu, Ion Ariton (PD), a semnat un ordin prin care a constatat, din aceleasi motive, incetarea mandatului vicepresedintelui Consiliului Judetean, social-democratul Constantin Morar.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă