29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialVicepremierul PSD va coordona agentiile de reglementare si Departamentul de Afaceri Europene

Vicepremierul PSD va coordona agentiile de reglementare si Departamentul de Afaceri Europene

Vicepremierul, functie ce va reveni PSD, va avea in coordonare Departamentul de Afaceri Europene si agentiile de reglementare, agentii care urmeaza a fi stabilite de premier, a anuntat miercuri Mircea Geoana, la finalul negocierilor cu PD-L, unde cele doua partide si-au impartit ministerele – relateaza agentia NewsIn.

Geoana a mai spus ca, in etapa urmatoare, cele doua formatiuni trec la desemnarea "celor mai buni reprezentanti" pentru portofolii. Decizia asupra persoanelor care vor ocupa aceste posturi urmeaza sa fie luata in cursul zilei de azi (joi) de catre forurile statutare ale celor doua partide, a mai spus presedintele PSD.

 

Geoana a refuzat sa spuna cine va fi vicepremier, anuntand doar ca el va merge presedinte al Senatului si, daca legea va fi modificata, va deveni si numarul doi in CSAT. "Vom cauta cele mai bune solutii pentru acoperirea acestor posturi guvernamentale", a declarat si presedintele PD-L, Emil Boc.

El a adaugat ca in orele urmatoare cele doua formatiuni politice din coalitia de guvernare vor avea discutii asupra formei finale a programului de guvernare, sustinand ca ceea ce a fost prezentat in mass-media a reprezentat doar o schita a acestui program. "Ceea ce dvs. ati prezentat in mass-media a reprezentat doar o formula schita prin reunirea programelor a celor doua formatiuni politice. Programul de guvernare in forma finala va fi acela care va fi prezentat vineri si discutat in plenul celor doua Camere a Parlamentului luni", a declarat Emil Boc, in urma unei noi runde de negocieri intre Alianta PSDsPC si PD-L.

Premierul desemnat, Emil Boc, a mai precizat ca urmatoarea intalnire dintre PSDsPC si PD-L va avea loc cel mai probabil miercuri dupa-amiaza sau joi dimineata.

In urma negocierilor cu PSD de miercuri, PD-L a obtinut ministerul de Finante, cel al Transporturilor, Economia, Apararea, Dezvoltarea Regionala, Comunicatiile, Cultura, Ministerul Tineretului si Sportului, precum si Ministerul Turismului.

Ministerele unde Alianta PSDsPC va numi conducerea sunt: Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul pentru IMM si Afaceri,  Ministerul Administratiei si Internelor,  Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Sanatatii. De asemenea, PSD va numi si ministrul pentru relatia cu Parlamentul si vicepremierul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă