13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVeteranul refuzat de chirurgi a fost operat cu succes la Spitalul Foisor

Veteranul refuzat de chirurgi a fost operat cu succes la Spitalul Foisor

Veteranul de razboi col. (r) Virgiliu Dumitriu, 86 de ani, despre care Romania libera a scris la inceputul acestei saptamani ca se lupta de opt ani sa gaseasca un chirurg care sa-l opereze de coxartroza bilaterala invalidanta, a fost supus, in sfarsit, interventiei chirurgicale. O echipa de chirurgi de la Spitalul Foisor din Capitala si-a asumat riscul de a opera pacientul in varsta de 86 de ani, pe care alti medici l-au refuzat de teama ca nu va rezista interventiei. Dr. Traian Ursu, chirurgul care a condus echipa de medici, ne-a declarat ca operatia a durat circa o ora si jumatate si ca nu au fost complicatii. "Interventia a decurs fara nici o problema, iar acum pacientul se poate ridica deja si poate merge sprijinind toata greutate pe soldul operat", ne-a declarat dr. Ursu. Desi are o varsta inaintata, Virgiliu Dumitriu se reface in ritm normal dupa operatie.

 

Chiar a doua zi dupa interventie, el a inceput recuperarea, cu ajutorul specialistilor kinetoterapeuti din spital. Medicii sunt multumiti de felul in care evolueaza starea de sanatate a batranului si spun ca in cateva zile acesta se va putea duce acasa. "Perioada standard de internare in astfel de cazuri este de 7-10 zile. Parctic, putem externa pacientul cand reuseste sa urce si sa coboare singur cateva trepte", ne-a explicat chirurgul. "Ma simt mai bine si fac recuperare in fiecare zi cu o doamna doctor care mi-a spus ca este multumita de felul in care evoluez", ne-a declarat veteranul, marturisind ca abia asteapta sa ajunga acasa.

Colonelul (r) Dumitriu a alergat dintr-un spital in altul timp de mai multi ani, in speranta ca va gasi un chirurg care sa-l opereze, dar niciun medic nu si-a asumat riscul de a "taia" un pacient atat de in varsta. "N-ai murit in razboi si vrei sa mori pe masa mea de operatie?", l-a intrebat unul dintre chirurgi, anul trecut. De atunci, batranul nu a mai putut iesi din casa din cauza ca boala lui – coxartroza bilaterala – s-a agravat. In ultima vreme era atat de deprimat, incat spunea ca, daca nu il opereaza nimeni, el nu mai vrea sa traiasca asa, inchis in casa.

Tatiana Dabija
Tatiana Dabijahttp://tatiana-dabija
Tatiana Dabija, sef departament Eveniment
Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă