1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialVeste bună pentru elevi și preșcolari. Cât ține vacanța mare

Veste bună pentru elevi și preșcolari. Cât ține vacanța mare

Veste bună pentru elevi și preșcolari. Începând de vineri acești vor intra în vacanța de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, scrie Agerpres

Absolvenții claselor a VIII-a, care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanță, vor susține prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, pe 22 iunie.

Citește și: Rezultate BAC 2015: Doar jumătate dintre elevii din Constanţa sunt “utilizatori experimentați” ai limbii române

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie.

Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie.

Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Citește și: REPORTAJ din prima zi de BAC în Capitală. Băutură înainte şi după examenul maturităţii

Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă