3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialVerzii din PE au mers cu bicicleta la Strasbourg, purtand tricouri anti-Barroso

Verzii din PE au mers cu bicicleta la Strasbourg, purtand tricouri anti-Barroso

Noii europarlamentari Verzi au mers luni cu bicicleta de la gara din Strasbourg pana la sediul Parlamentului European, purtand tricouri pe care scria "Nu Barroso", aratand astfel ca sunt impotriva unui mandat al presedintelui Comisiei Europene, transmite AFP, citata de NewsIn.

"Barroso intruchipeaza sistemul ultraliberal pe care noi nu il mai vrem. (…) Speram in continuare sa evitam acest lucru, am putea avea o femeie, precum irlandeza Mary Robinson", la presedintia CE, a declarat fostul magistrat franco-norvegian Eva Joly.

Cea mai tanara europarlamentara franceza, Karima Delli, poarta tricoul anti-Barroso si spune ca presedintele Comisiei Europene (CE) "nu mai reprezinta interesul general", dupa care porneste cu bicicleta.

In grupul de ciclisti domneste o atmosfera caracteristica primei zile de scoala. Nu departe, europarlamentarul german Franziska Brantner, in varsta de 29 de ani, merge cu bicicleta zambind. "Am cerut un birou langa Karima Delli la Parlamentul din Strasbourg. Am cunoscut-o in timpul studiilor mele la Paris", povesteste Brantner.

Ecologistii, care au format un grup parlamentar cu 55 de membri, ar fi putut fi mai numerosi, isi exprima ea regretul. "Insa avem multe argumente bune si vom compensa (numarul mic – n.red.) prin ideile noastre", precizeaza tanara germana, constienta "de importanta responsabilitatii" sale.

Eva Joly, proaspat intrata in politica, spera ca dosarul privind incalzirea globala va progresa rapid in timpul presedintiei suedeze a UE, pana la reuniunea internationala de la Copenhaga de la sfarsitul acestui an. Intre timp, ea subliniaza ca a merge cu bicicleta pana la Parlamentul European "este un mod simbolic de a spune ca toate gesturile mici conteaza pentru clima".

Prima sesiune plenara a celor 736 de noi europarlamentari va avea loc marti, avand drept principal obiectiv alegerea presedintelui institutiei, fostul premier polonez Jerzy Buzek.

Realegerea lui Jose Manuel Barroso la conducerea CE va fi amanata pana in toamna.

Cele mai citite

USR cere PNL să voteze desființarea Institutului Revoluției Române

USR le solicită parlamentarilor PNL să voteze proiectul pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, depus la Parlament în urmă cu mai bine...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...

Maroc: Un internaut a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui

O curte de apel din Maroc l-a condamnat luni pe un internaut la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui, după ce acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă