Dupa un debut nehotarat, cumparatorii au dominat finalul de sedinta iar piata a inchis aproape de cele mai bune valori ale zilei. Indicii au urcat in finalul sedintei cu peste doua procente. Aprecierile de pe pietele externe s-au oglindit si la Bucuresti, insa, din pacate, lichiditatea ramane foarte redusa. Pe actiuni au fost schimburi de doar 1,4 milioane euro in timp ce obligatiunile au generat aproape doua milioane de euro si au o pondere din ce in ce mai mare in rulajul bursei. Interesul a fost redus inca din deschidere, iar situatia nu s-a schimbat nici in partea a doua a sedintei. In ciuda cresterii cotatiilor, volumele au fost la fel de mici, potrivit The Money Channel. Actiunile din sectorul energetic au avut cea mai buna sustinere la cumparare, in partea a doua a sedintei, iar pe final Petrom a saltat cu peste 5%, ceea ce a ajutat mult indicii bursieri. Aprecieri de 4% a avut pe parcursul sedintei si Transelectrica, dar in final s-a temperat la un procent.
Din sectorul energetic, Transgaz a dominat o buna parte din sedinta lichiditatea, cu peste 600 mii lei, ca urmare a unor transferuri mai importante la mijlocul zilei. In final a fost intrecut de Erste Bank, unde schimburile au totalizat 900 mii lei. Titlurile bancii austriece s-au corelat cel mai bine cu evolutiile externe si au parcurs a treia zi de crestere, de aceasta data cu peste 4%.
BRD si Banca Transilvania s-au indepartat de preturile de referinta doar pe final, pe tranzactii de sub 500 mii lei. Nici SIF-urile nu au starnit interesul investitorilor, volumele fiind reduse. Cresterile au fost si aici in medie de doua procente. Amonil a fost actiunea cea mai volatila, cresterile din deschidere fiind urmate de usoare corectii. Cu tranzactii de 400 mii lei, Amonil a fost a sasea in topul lichiditatii.