20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialVenezuela, invadata virtual

Venezuela, invadata virtual

Un joc video american care infatiseaza capitala Venezuelei, Caracas, in flacari, in scenariul unei operatiuni destinate eliberarii acestei tari de sub dominatia unui „tiran insetat de putere”, a provocat „mania revolutionara” a regimului lui Hugo Chavez.
Insusi vicepresedintele tarii, Jose Vicente Rangel, s-a simtit dator sa dea o replica pe masura „imperialistilor americani” si a declarat ca jocul – intitulat „Mercenaries 2: World in flames” – demonstreaza „marea perversiune a societatii americane si in special a guvernului sau”. Administratia Bush n-ar fi, in viziunea lui Rangel, decat „un cuib de gangsteri, de traficanti de droguri si de criminali”. Noroc cu Chavez si Castro, care mai salveaza fibra morala a continentului american.
Interesant cum numai in mintile dictatorilor poate aparea ideea stupida ca tot ceea ce se intampla in America este controlat cumva de guvernul de la Washington. In realitate, compania producatoare a jocului, studioul Pandemic din Los Angeles, a dat o declaratie in care afirma ca nu a fost contactata niciodata de vreo agentie guvernamentala americana care sa incerce sa puna in discutie tema jocului, pentru ca nu e treaba guvernului sa faca asa ceva.
Ceea ce i-a suparat cel mai tare pe venezueleni este faptul ca jocul are o grafica foarte reusita in care prezinta cartiere reale din Caracas care sunt supuse bombardamentului virtual al aviatiei americane, dar si logo-ul companiei petroliere nationale, PDVSA.
Ca orice dictator, Chavez este convins ca americanii nu dorm noaptea pregatind o invazie militara care sa il inlature de la putere, drept pentru care a pregatit atat armata, cat si populatia pentru un razboi de gherila, singurul lucru la care se pricep cu adevarat guvernele din America de Sud.

Cele mai citite

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă