14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVasluianul care şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav...

Vasluianul care şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav fiica, găsit spânzurat într-o pădure

Bărbatul din localitatea vasluiană Poieneşti, căutat de mai bine de două zile de sute de poliţişti şi jandarmi după ce şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav fiica, a fost găsit spânzurat, sâmbătă dimineaţă, într-o pădure din apropierea satului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit spânzurat de un localnic care mergea să lucreze câmpul sâmbătă dimineaţă, anunță mediafax.

”Bărbatul era spânzurat de un copac în zona în care, miercuri, şi-a abandonat maşina. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii criminalişti, sub coordonarea procurorului de caz, pentru efectuarea de cercetări”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Căutările bărbatului acuzat de crimă au început miercuri seară, după ce fiica sa a fost găsită abandonată în portbagajul maşinii.

Astfel, în ziua respectivă, vasluianul a mers împreună cu soţia şi cu fiica sa la părinţii femeii, în localitatea vasluiană Draxeni. La întoarcerea spre locuinţa lor din Poieneşti, Constantin Fîntînariu şi-ar fi atacat soţia cu o baionetă. După ce ar fi ucis-o pe soţie în maşină, bărbatul a aruncat cadavrul într-un şanţ de pe marginea unui drum din apropierea localităţii Cănţălăreşti.

De asemenea, Constantin Fîntînariu şi-ar fi înjunghiat de mai multe ori fiica de 16 ani, aflată în aceeaşi maşină, care ar fi încercat să-şi apere mama.

Ulterior, bărbatul a luat-o pe fată şi a închis-o în portbagajul maşinii şi a mai parcurs câteva zeci de kilometri, apoi a abandonat maşina într-o pădure din apropiere de Poieneşti. Fata a fost găsită în portbagaj câteva ore mai târziu de către rude, anunţate chiar de către tatăl său.

Adolescenta a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind apoi transferată la Spitalul de Copii din Iaşi şi supusă unor intervenţii chirurgicale.

”Victima avea multiple plăgi tăiate la nivelul pieptului, mâinilor şi spatelui. Minora a afirmat că respectivele răni i-au fost provocate de tatăl său”, declara, miercuri, responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene.

Soţia bărbatului solicitase ordin de protecţie în instanţă, însă a renunţat la proces chiar cu o zi înainte de a fi ucisă. Astfel, Cerasela Fîntînariu a depus, în 20 iulie, la Judecătoria Vaslui, o solicitare pentru un ordin de protecţie faţă de soţul său. Ulterior, femeia a înaintat la aceeaşi instanţă şi o cerere de divorţ.

Primul termen al procesului în cazul ordinului de protecţie faţă de soţul său a fost stabilit în 22 iulie, iar după mai multe audieri de martori instanţa a decis, în 9 septembrie, să respingă cererea femeii.

Cerasela Fîntînariu a atacat însă sentinţa cu apel la Tribunalul Vaslui, care a stabilit un prim termen în 22 septembrie, când ar fi trebuit să fie audiat soţul femeii, dar procedurile nu s-au îndeplinit. În consecinţă, procesul a fost amânat, iar după o săptămână Cerasela Fîntînariu a decis să renunţe definitiv la judecată, potrivit portalului instanţelor.

Rudele celor doi soţi au declarat anchetatorilor că femeia ar fi luat decizia retragerii solicitării pentru ordin de protecţie, întrucât ar fi intenţionat să se împace cu soţul său.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă