36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialVasluianul care şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav...

Vasluianul care şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav fiica, găsit spânzurat într-o pădure

Bărbatul din localitatea vasluiană Poieneşti, căutat de mai bine de două zile de sute de poliţişti şi jandarmi după ce şi-ar fi ucis soţia cu o baionetă şi rănit grav fiica, a fost găsit spânzurat, sâmbătă dimineaţă, într-o pădure din apropierea satului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit spânzurat de un localnic care mergea să lucreze câmpul sâmbătă dimineaţă, anunță mediafax.

”Bărbatul era spânzurat de un copac în zona în care, miercuri, şi-a abandonat maşina. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii criminalişti, sub coordonarea procurorului de caz, pentru efectuarea de cercetări”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Căutările bărbatului acuzat de crimă au început miercuri seară, după ce fiica sa a fost găsită abandonată în portbagajul maşinii.

Astfel, în ziua respectivă, vasluianul a mers împreună cu soţia şi cu fiica sa la părinţii femeii, în localitatea vasluiană Draxeni. La întoarcerea spre locuinţa lor din Poieneşti, Constantin Fîntînariu şi-ar fi atacat soţia cu o baionetă. După ce ar fi ucis-o pe soţie în maşină, bărbatul a aruncat cadavrul într-un şanţ de pe marginea unui drum din apropierea localităţii Cănţălăreşti.

De asemenea, Constantin Fîntînariu şi-ar fi înjunghiat de mai multe ori fiica de 16 ani, aflată în aceeaşi maşină, care ar fi încercat să-şi apere mama.

Ulterior, bărbatul a luat-o pe fată şi a închis-o în portbagajul maşinii şi a mai parcurs câteva zeci de kilometri, apoi a abandonat maşina într-o pădure din apropiere de Poieneşti. Fata a fost găsită în portbagaj câteva ore mai târziu de către rude, anunţate chiar de către tatăl său.

Adolescenta a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind apoi transferată la Spitalul de Copii din Iaşi şi supusă unor intervenţii chirurgicale.

”Victima avea multiple plăgi tăiate la nivelul pieptului, mâinilor şi spatelui. Minora a afirmat că respectivele răni i-au fost provocate de tatăl său”, declara, miercuri, responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene.

Soţia bărbatului solicitase ordin de protecţie în instanţă, însă a renunţat la proces chiar cu o zi înainte de a fi ucisă. Astfel, Cerasela Fîntînariu a depus, în 20 iulie, la Judecătoria Vaslui, o solicitare pentru un ordin de protecţie faţă de soţul său. Ulterior, femeia a înaintat la aceeaşi instanţă şi o cerere de divorţ.

Primul termen al procesului în cazul ordinului de protecţie faţă de soţul său a fost stabilit în 22 iulie, iar după mai multe audieri de martori instanţa a decis, în 9 septembrie, să respingă cererea femeii.

Cerasela Fîntînariu a atacat însă sentinţa cu apel la Tribunalul Vaslui, care a stabilit un prim termen în 22 septembrie, când ar fi trebuit să fie audiat soţul femeii, dar procedurile nu s-au îndeplinit. În consecinţă, procesul a fost amânat, iar după o săptămână Cerasela Fîntînariu a decis să renunţe definitiv la judecată, potrivit portalului instanţelor.

Rudele celor doi soţi au declarat anchetatorilor că femeia ar fi luat decizia retragerii solicitării pentru ordin de protecţie, întrucât ar fi intenţionat să se împace cu soţul său.

Cele mai citite
00:00:54

VIDEO: O alunecare de teren înghite un oraș din Peru

Alunecările de teren au amenințat mai multe case din provincia Huari din Peru, obligând familiile să evacueze după ce, cu o zi înainte, aproximativ...

Cât mai așteaptă camioanele care ies din România pe la Giurgiu

Camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră din cauza numărului mare de astfel de...

Biden prezice că statele vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru a face avort

Președintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează granițele de stat pentru a face avorturi. Treisprezece...
Ultima oră
Pe aceeași temă