-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialVasile Cîtea aşteaptă demisia “Moşului” pentru a-şi depune candidatura la şefia Federaţiei...

Vasile Cîtea aşteaptă demisia “Moşului” pentru a-şi depune candidatura la şefia Federaţiei Române de Box

Vasile Cîtea, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, îşi va depune candidature pentru şefia boxului românesc în cazul în care Leonard Doroftei, actualul preşedinte al FR Box, renunţă la funcţie.

"Dacă Doroftei îşi dă demisia, îmi depun candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Box. Chiar dacă nu-şi va da demisia acum, pentru că nu e prima oară când anunţă acest lucru şi nu o face, când vor fi următoarele alegeri voi candida. Când l-am ales pe Doroftei nu mi-am dorit să fiu preşedinte pentru că o puteam face. Am considerat atunci, împreună cu Vaştag, cu Auraş, cu fraţii Simion, cu toată lumea boxului care a fost lângă noi că e bine să mergem cu Doroftei. Şi am făcut o singură echipă. Acum sunt decis să candidez", a spus Cîtea, potrivit Mediafax.

Fostul pugilist ieşean a mai precizat că are susţinerea majorităţii persoanelor din boxul românesc: "Eu am discutat cu mulţi şi, cu câteva excepţii, toată lumea din boxul românesc mă susţine. Noi avem o echipă la federaţie care a făcut lucruri bune în ultimii doi ani, au fost rezultate la toate loturile şi cred că munca trebuie continuată. Cu Doroftei sunt în relaţii de colegialitate şi mi-ar plăcea să cred că mă va susţine pentru funcţia de preşedinte al federaţiei".

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, luni, că în proporţie de 99 la sută s-a decis să demisioneze din funcţia pe care o ocupă, precizând că doreşte să se dedice unei cariere de antrenor. "Mi-am dat demisia. Adică 99 la sută, mai rămâne să completez foaia. Eu am venit în federaţie când era la un pas să fie dezafiliată şi mi-am propus să pun boxul pe linia de plutire. Şi mi-am atins obiectivul. Acum, cu Dumnezeu înainte, sunt oameni care ştiu box, care pot să-şi vadă de drumul lor mai departe. Şi eu am făcut, dar până aici mi-a fost limita, ăsta a fost obiectivul meu. Sunt rezultate la toate loturile, boxul a revenit la locul lui. Acum fiecare îşi vede de drumul lui", a spus Doroftei.

Leonard Doroftei a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, de la 23 noiebrie 2012.

Fostul campion mondial WBA a mai intenţionat să demisioneze de la conducerea federaţiei, în septembrie, după un conflict cu vicepreşedintele Vasile Cîtea.

 

 

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă