25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialVasile Cepoi a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU al Sănătăţii

Vasile Cepoi a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU al Sănătăţii

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, potrivit Mediafax. Secretarul de stat Raed Arafat va prelua prerogativele ministeriale.

În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Săptămâna trecută, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Cepoi de deturnare de fonduri europene şi conflict de interese. Dezvăluirea venea pe fondul deciziei Bruxelles-ului de a îngheţa finanţarea proiectelor POSDRU din cauza numărului mare de fraude cu banii UE.

Citeşte şi Ministrul trei în unul. Cepoi este acuzat că şi-a dat 42.000 euro din fonduri UE

Chelaru: Sunt SURPRINS de demisia lui Cepoi, Arafat îl va suplini cât va putea mai bine

Potrivit ANI, Cepoi a obţinut un beneficiu de 42.440 de euro, deşi s-ar fi aflat într-un vădit conflict de interese, banii fiind însuşiţi în perioada în care deţinea funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

După anunţul Vasile Cepoi a precizat că intenţionează să dea instituţia în judecată. „Nu am nimic de ascuns şi, mă voi prezenta, fără rezerve, la instituţiile abilitate pentru a-mi prezenta şi susţine punctul de vedere”, declara el.

„Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru”, a precizat Guvernul.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/f01a0ccd1a4021abf008e573b15fd478/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;gt; &amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;gt; &amp;amp;lt;/a&amp;amp;gt;

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă