27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialVasile Blaga: "Batalia descentralizarii va fi dusa cu functionarii"

Vasile Blaga: „Batalia descentralizarii va fi dusa cu functionarii”

Batalia pentru descentralizare nu va fi dusa in guvern sau cu ministrii, ci cu directorii din ministere si cu functionarii, a declarat sambata, in cadrul Colegiului Director al Partidului Democrat (PD), ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga. Potrivit Rompres, el a afirmat ca trebuie infranta inertia acestor functionari pentru a se putea realiza o descentralizare reala. In raportul de activitate prezentat in cadrul Colegiului Director al PD, Vasile Blaga le-a vorbit parlamentarilor si liderilor democrati despre importanta descentralizarii administratiei. Ministrul a anuntat ca, astazi, Ministerul Administratiei si Internelor va organiza o dezbatere pe tema descentralizarii, la care va fi invitat si presedintele Traian Basescu.
„Pana la data de 15 octombrie va avea loc finalizarea unei analize privind situatia existenta, urmand ca, pana la jumatatea lunii noiembrie, sa fie elaborate proiectele de strategii sectoriale”, a spus Vasile Blaga. El a precizat ca doreste ca strategiile de descentralizare din fiecare sector al administratiei publice centrale sa fie aprobate in cadrul grupului de lucru interministerial pentru descentralizare pana la sfarsitul lunii noiembrie si de guvern pana la sfarsitul lunii decembrie.
„La sfarsitul anului va fi supusa aprobarii guvernului "Strategia de reforma in administratia publica 2007-2009"”, a adaugat Vasile Blaga. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare vor fi selectate, la nivel local, o serie de centre-pilot in cadrul carora, din vara anului viitor, va incepe testarea strategiilor de descentralizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă