9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialVanghelie vrea protocol cu politia pentru sisteme de supraveghere in pietele din...

Vanghelie vrea protocol cu politia pentru sisteme de supraveghere in pietele din Sectorul 5

Primarul Marian Vanghelie, a declarat, marti, ca vrea sa incheie un protocol cu Politia Capitalei pentru instalarea unor sisteme de supraveghere in pietele si complexele agroalimentare din Sectorul 5.
"Vreau sa inchei un protocol cu Politia Capitalei pentru instalarea unor sisteme de supraveghere in toate locatiile din sector, fie ca sunt piete situate in zone rau famate, fie ca sunt in centrul sectorului", a declarat, marti, Marian Vanghelie, potrivit Mediafax.
Potrivit primarului Sectorului 5, in acest sens se afla in curs de desfasurare o licitatie pentru complexul agroalimentar situat pe Calea Ferentari nr. 140A, acesta fiind unul dintre obiectivele situate in zonele "rau famate" din aceasta zona administrativ-teritoriala.
"E o zona rau famata si in primul rand acolo trebuie sa instalez un asemenea sistem de supraveghere, atat pentru securitatea oamenilor, cat si a complexului agroalimentar", a mai spus Vanghelie.
Potrivit unui anunt de licitatie postat pe site-ul e-licitatie.ro, firma Economat sector 5 SRL, care administreaza economatele din aceasta zona administrativ-teritoriala, detinuta de Consiliul Local al Sectorului 5, organizeaza licitatie privind achizitia publica pentru furnizarea si instalarea unui sistem audio, video si de detectare de incendiu, precum si retea de date si voce pentru magazinul din Calea Ferentari.
Anuntul a fost postat pe site-ul de licitatii in data de 21 mai, valoarea estimativa a contractului fiind de 250.000 de euro fara TVA.
Intrebat de ce valoarea contractului este atat de mare, primarul Sectorului 5 a raspuns ca este vorba despre o licitatie care va fi organizata conform legii, iar pretul acestui serviciu poate varia in functie de oferte.
"Este o licitatie care va fi organizata in conformitate cu legea si care nu a avut inca loc. Vom vedea la sfarsit care va fi suma exacta a acestui sistem", a mai spus primarul Sectorului 5.
Vanghelie a precizat ca a primit numeroase sesizari de la cetatenii din zona, inclusiv de la producatorii care vand in complexul agroalimentar, in care era semnalat faptul ca atat producatorii, cat si cetatenii sunt expusi multor furturi.
"Toti producatorii fug de acolo pentru ca li se fura marfa, iar cetatenii semnaleaza de asemenea numeroase furturi", a mai spus Vanghelie.
Primarul Sectorului 5 a mentionat ca doreste ca asemenea sisteme de supraveghere sa fie instalate in toate locatiile din Sectorul 5 si a precizat ca atunci cand vine vorba de ordinea si siguranta publica "nu se poate vorbi de bani".
"Ce legatura are criza cu ordinea publica si siguranta cetatenilor. Eu nu trebuie sa scot un profit neaparat, ci trebuie sa am grija de cetatenii din Sectorul 5", a mai spus Vanghelie.

Cele mai citite

Telefoanele recondiționate – soluția ideală pentru afacerea ta

Telefonul este unul dintre beneficiile obligatorii pe care le primesc angajații tăi. Indiferent dacă ești la conducerea unei echipe de dimensiuni mari sau, dimpotrivă,...

Circulația metroului în minivacanța de 1 Decembrie

Metroul, dar și mijloacele de transport în comun vor avea program special cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Mai mult, compania a anunțat că...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă