26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialVanghelie: Democrat-liberalii fac circ si "se bat cu o femeie"

Vanghelie: Democrat-liberalii fac circ si „se bat cu o femeie”

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a ironizat pe colegii de guvernare, comentand ca democrat-liberalii fac circ si "se bat cu o femeie". PD-L si PSD s-au contrazis inaintea sedintei coalitiei pe tema ordinului emis de Ecaterina Andronescu, potrivit Newsin.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga a spus, inainte de sedinta Coalitiei, ca ordinul dat de ministrul Educatiei ar trebui "pur si simplu retras" si a subliniat ca premierul Emil Boc si-a anuntat deja intentia de a o remania pe Ecaterina Andronescu in situatia in care aceasta va refuza.

Ca replica, social-democratul Liviu Dragnea spune ca ordinul repara numirile politice facute de PD-L si ca nu sunt motive pentru remanierea lui Andronescu.  

La randul sau, primul-ministru a raspuns, la intrebarea privind necesitatea retragerii ordinului dat de ministru Educatiei, ca "programul de guvernare se executa, nu se discuta".

Mai rezervati in declaratii, democrat-liberalii Gheorghe Flutur si Teodor Stolojan au precizat ca situatia va fi lamurita in urma discutiei din sedinta Coalitiei, dar si dupa ce ministrul Andronescu ii va explica premierului ce a dorit prin emiterea ordinului respectiv.

Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a apreciat ca ministrul Andronescu nu are de ce sa fie schimbata, in conditiile in care ordinul dat de aceasta "repara numirile politice pe care le-au facut inspectorii scolari ai PDL". Intrebat daca ministrul Educatiei isi va retrage ordinul, Dragnea a replicat: "De ce sa-si retraga ordinul?".

Liderul senatorilor PSD, Ion Toma a adaugat ca orice ministru are dreptul sa isi rezolve problemele ministerului, "fara niciun fel de imixtiune efectiv". Si social-democratul Gheorghe Nichita a acuzat ca PDL "schimba deja de cateva saptamani bune directorii din localitati". "Doar la Botosani sunt foarte multi directori schimbati. Vom discuta acest aspect astazi, daca lucram cu doua jumatati de masura",  a mai spus Nichita.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a ironizat pe colegii de  guvernare, comentand ca democrat-liberalii fac circ si "se bat cu o femeie", dar atunci cand "ii cheama Traian Basescu si-i calca in picioare, merg pe sub masa".

"Baietii astia, daca ar fi atat de vorbareti cand ii cheama Traian Basescu si-i calca in picioare, as mai zice. Dar se bat cu o femeie. Asta este nivelul la care pot sa faca fata", a spus Vanghelie. El a adaugat ca Andronescu "isi face treaba, in timp ce toti barbatii viteji din PD-L au sarit pe ea".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă