26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSpecialVal de demisii in PPRM Cluj

Val de demisii in PPRM Cluj

Filiala clujeana a Partidului Popular Romania Mare a mai facut un pas spre schisma. Consilierul local Ioan Silviu Nistor si-a dat demisia din partid. Alti doi s-au prezentat la sediu ca sa isi depuna demisiile, insa au acceptat sa renunte la intentii la insistentele presedintelui filialei, deputatul Petru Calian, care le-a cerut tuturor colaboratorilor sa astepte o intrunire a conducerii judetene a partidului inainte de a lua o decizie definitiva. Asa cum informa in premiera „Romania libera”, opt consilieri judeteni si locali se gandesc sa paraseasca partidul lui Corneliu Vadim Tudor, revoltati de excluderea din partid a deputatilor Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu.
In prezent, PPRM Cluj este divizat in doua aripi. Cea condusa de juristul deputat Petru Calian ii este fidela lui Corneliu Ciontu, iar cealalta, condusa de secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Funar, este de partea lui Corneliu Vadim Tudor. Presedintele filialei a declarat ca va respecta decizia conducerii organizatiei judetene si daca va pleca din partid o va face cu cea mai mare parte a liderilor clujeni.
Calian se bucura de sprijinul unor personalitati cum ar fi presedintele organizatiei judetene de tineret a PPRM, consilierul judetean Ovidiu Calin, liderul grupului de consilieri locali, generalul in rezerva Mihail Sandu, ori presedintele organizatiei de femei, consilierul judetean Helene Malai. Gheorghe Funar se bazeaza, in primul rand, pe cei care l-au urmat in PUNR si in PAUR, apoi in PPRM. Asa ar fi consilierul local Eugen Pop, fostul consilier Ioan Marinescu plus o serie de organizatii locale a PPRM, cum ar fi, se pare, cea din municipiul Turda.
Liderul filialei clujene a mai declarat ca regreta demisia lui Ioan Silviu Nistor, chiar daca acesta a fost impus pe lista de candidati la insistentele lui Funar si peste capul Biroului Executiv Judetean. Petru Calian a adaugat ca este de acord cu revenirea lui Corneliu Vadim Tudor la conducerea efectiva a partidului, insa a mentionat ca este necesar ca acesta sa respecte statutul, conform caruia in acest moment presedintele formatunii este deputatul Corneliu Ciontu. Si asta, deoarece mandatul sau nu poate fi revocat decat de instanta care i l-a acordat sau de cea superioara, in speta Consiliul National ori Congresul partidului, si nu de presedintele de onoare.
PPRM este partidul care a pierdut cei mai multi membri de vaza dupa alegerile din toamna anului trecut. Deputatul Mircia Giurgiu, care reprezenta interesele BNS, a fost exclus din randurile acestei formatiuni politice pentru ca a semnat un protocol de sustinere a Guvernului Tariceanu. In prezent, Giurgiu este liderul filialei judetene a Blocului National Democrat, partidul infiintat de sindicalistii din BNS. De asemenea, a fost exclus din partid fostul deputat Dan Brudascu, care acuza organizarea unui puci impotriva lui Corneliu Vadim Tudor. Din PPRM a mai plecat consilierul judetean Teofil Maier, in prezent membru al PD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă