25.6 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialVaduva fostului edil candideaza din partea PSD la o primarie din Bistrita

Vaduva fostului edil candideaza din partea PSD la o primarie din Bistrita

Liderii PSD Bistrita-Nasaud au desemnat-o in cursa pentru Primaria Budacu de Jos, una din cele 12 comune din tara in care vor avea loc alegeri la sfarsitul acestei luni, chiar pe vaduva fostului edil. Marieta Valeria Sonea, jurist de profesie, in varsta de 47 de ani, si-a ales ca slogan electoral „Un primar pentru continuitate” si este cotata cu sansa a treia dupa candidatul Aliantei „D.A.”, Florin Simionca, si independentul Ioan Carceie.
In cursa pentru fotoliul de sef al administratiei locale din Budacu de Jos, condusa in ultimii 5 ani de Ioan Sonea, care a decedat la inceputul anului, au mai intrat Ioan Lucesc (PC), in prezent viceprimar, Valentin Semerean (Partidul Republican), Florin Platon (PIN) si Liviu Codarean (PRM).
Presedintele organizatiei judetene a PSD, deputatul Viorel Pupeza, a declarat ca partidul sau a preferat sa o desemneze pe Marieta Valeria Sonea drept succesoare in functie a sotului ei intrucat aceasta stie foarte bine cu ce probleme se confrunta defunctul si a invatat de la el cum sa conduca o primarie.
Totodata, sambata a inceput oficial campania electorala in comuna Budacu de Jos, formata din 5 localitati: Budacu de Jos, Jelna, Monariu, Budus si Simionesti. In total sunt asteptate la scrutinul din 30 octombrie un numar de peste 2.000 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă