2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialUtilajele de deszăpezire, pregătite să intervină în Capitală din 22 de puncte

Utilajele de deszăpezire, pregătite să intervină în Capitală din 22 de puncte

Utilajele de deszăpezire ale firmelor de salubrizare sunt pregătite să intervină în Capitală din 22 de puncte, viceprimarul Victor Iovici solicitând operatorilor să intervine cu materiale antiderapante, pentru a preveni formarea poleiului pe străzi, transmite Mediafax.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a convocat, luni seară, Comandamentul de deszăpezire şi combatere a poleiului, în condiţiile în care meteorologii au anunţat căderi de zăpadă şi ger pentru următoarele 24 de ore.

La comandament au participat toţi operatorii de salubrizare responsabili cu deszăpezirea, directori din Primăria Capitalei, reprezentanţii primariilor de sector, precum şi cei ai Apa Nova, RADET, RATB, Electrica şi de la Poliţia Rutieră, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Viceprimarul a anunţat că utilajele de deszăpezire sunt pregatite să intervină în puncte fixe, în apropierea pantelor, rampelor, podurilor, în apropierea gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.

Victor Iovici le-a cerut operatorilor să scoată utilajele pe teren pentru a împrăştia substanţe preventive, astfel încât să nu se formeze polei. Totodată, în cazul în care va ninge şi stratul de zăpadă va depăşi patru centimetri, operatorii vor scoate pe străzi şi plugurile.

Viceprimarul şi inspectorii Primăriei Capitalei vor merge, luni seară, în punctele fixe pentru a verifica utilajele de deszăpezire, urmând ca, în noaptea de luni spre marţi, de la ora 3.00, utilajele să fie trimise pe străzi pentru aplicarea tratamentului preventiv.

Utilajele de deszăpezire ale firmelor de salubrizare sunt pregătite să intervină în Capitală din 22 de puncte. Astfel, în Sectorul 1 al Capitalei, utilajele firmei Romprest vor pleca din patru puncte, respectiv Piaţa Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa Chibrit şi Pasajul Băneasa, iar în Sectorul 2, societatea Supercom va acţiona cu utilajele din şase puncte – Podul Pipera, Podul Fundeni, Podul Europa, rondul de la Bucur Obor, Pantelimon – capătul tramvaiului 14 şi rondul de la Doamna Ghica.

De asemenea, în Sectorul 3, firma Rosal va trimite utilajele pe străzi din patru puncte – Universitate-Bulevardul I.C. Brătianu, rondul de la Alba-Iulia, rondul de la Baba Novac, zona Râmnicu Vâlcea – Râmnicu Sărat, iar în zona Bulevardului Energeticienilor (capătul RATB) va acţiona un utilaj al ADP.

În Sectorul 4, firma Rebu va acţiona pentru prevenirea formării poleiului din trei puncte – de la Mitropolie-capătul tramvaiului 32, Bulevardul Gheorghe Şincai-intrarea în Parcul Tineretului şi zona Şoseaua Olteniţei – Bulevardul Constantin Brâncoveanu. În Sectorul 6, firma Urban va scoate utilajele pe străzi din patru puncte – zona Şoseaua Virtuţii-Splaiul Independenţei, Piaţa Leu, Cora Lujerului şi Drumul Taberei-ceas.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă