22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialUtilaje miniere sustrase sub ochii paznicilor

Utilaje miniere sustrase sub ochii paznicilor

Mai multi angajati ai Exploatarii de Preparare a Carbunelui Valea Jiului (EPCVJ), care apartine de Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, sunt cercetati de reprezentantii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Vulcan, dupa ce au sustras mai multe utilaje si subansambluri industriale pe post de fier vechi. Paradoxal, desi s-a folosit masina unitatii, iar din incinta uzinei au disparut cinci tone de metal, nimeni nu s-a sesizat si nu a reclamat furtul, fapta fiind descoperita in urma unui control efectuat de oamenii legii la centrele de fier vechi.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Bogdan Nitu, in acest dosar sunt anchetati patru angajati ai unitatii de preparare a carbunelui, despre care s-a stabilit ca, in timp ce se aflau la serviciu, au sustras cantitatea de cinci tone fier vechi din incinta uzinei. "Profitand de calitatea de angajati, cei patru faptuitori au sustras "fierul vechi" chiar cu masina intreprinderii, un autocamion tip carosata, fara a trezi suspiciunea paznicilor”, a spus Bogdan Nitu.
De fapt, fierul vechi nu era altceva decat utilaje si subansambluri industriale care ar putea fi chiar in stare de functiune, existand suspiciunea ca ar fi urmat ca acestea sa fie revopsite si vandute din nou Companiei Nationale a Huilei, existand precedente in acest sens. Politistii au gasit intreaga cantitate de "fier vechi” in urma unui control efectuat la mai multe centre de colectare, iar surpriza a fost cu atat mai mare cu cat nici o unitate miniera nu reclamase disparitia utilajelor.
Ancheta preliminara a scos la iveala faptul ca subansamblurile fusesera sustrase din incinta EPCVJ. Cei patru angajati ai uzinei de preparare a carbunelui sunt cercetati acum in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă