27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialUS Open: Kvitova o amenință pe Halep în clasament. Cum își poate...

US Open: Kvitova o amenință pe Halep în clasament. Cum își poate păstra românca locul 2

Simona Halep, cap de serie 2, poate pierde locul al doilea mondial pe care îl ocupă în clasamentul WTA. Românca este amenințată de Petra Kvitova, pe care ar putea-o întâlni în semifinalele US Open.

Pentru Halep meciul cu Sabine Lisicki, unul foarte dificil, cu reveniri spectaculoase, a fost abia începutul unei lupte strânse pe care o va da în continuare pentru a-și păstra a doua poziție în clasamentul mondial. Dacă în trecut Maria Șarapova era principala amenințare a Simonei, de această dată rusoaica se află la 635 de puncte în spatele său. În schimb Petra Kvitova a devenit o rivală periculoasă pentru româncă.

Citește și Halep – Azarenka: Duel între leoaice. Fissette, de partea adversarei! Avancronică US Open 2015

Cehoaica, în prezent numărul 4 mondial, are șanse să urce chiar și pe locul al doilea după încheierea US Open. Desigur condiția pe care trebuie să o îndeplinească Kvitova este să câștige turneul, ceea ce nu mai pare atât de greu de realizat, în condițiile în care ea este în acest moment a treia favorită dintre jucătoarele rămase în competiție, după Williams și Halep. Kvitova va juca în sferturi împotriva Flaviei Pennetta, cap de serie 26.

Indiferent care va fi evoluția Simonei mai departe, dacă cehoaica va câștiga turneul ea o va surclasa pe româncă. Totuși Halep se poate asigura că Petra Kvitova nu va reuși acest lucru, cele două putându-se întâlni în semifinale.

Citește și US Open: Kvitova, calificată în sferturi. Meciuri infernale pentru Halep!

Având în vedere aceste calcule, Halep aproape că este nevoită să o elimine pe Victoria Azarenka, în sferturi, pentru ca mai apoi, în cazul că și Kvitova trece mai departe, să o poată opri în semifinale. Pentru româncă nu este o opțiune să se bazeze pe o eliminare a Kvitovei în finală, de către Serena Williams. În primul rând, liderul WTA va juca împotriva surorii sale în sferturi și rămâne de văzut cum va decurge acest duel, iar în al doilea rând, Kvitova a reputat prima sa victorie împotriva Serenei chiar la ultimul lor duel, semifinale Madrid 2015.

Clasament WTA în timp real (înaintea semifinalelor US Open): Serena Williams – 11.151 p (max 12.721 – câștigătoare US Open); Simona Halep – 6.430 (max 8.000); Maria Șarapova – 5.795 (retrasă); Petra Kvitova – 5.295 (max – 6.865).

Citește și Halep, înaintea duelului cu Azarenka: “Sper să mă recuperez. Mă aștept la un meci foarte greu”

 

 

Cele mai citite

Dotează igienic și eficient toaletele afacerii tale!

Toaletele tale sunt unele dintre cele mai dificile zone de lucru ale afacerii tale, iar oamenii care le folosesc își pot forma opinii în...

Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii Coaliției pentru a discuta revendicările profesorilor

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat, miercuri, la Palatul Cotroceni pe liderii Coaliției de guvernare, pentru a discuta despre revendicările cadrelor didactice și despre cum...

Ce înseamnă să fii programator

Programatorii de computere proiectează, dezvoltă și testează software și se asigură că software-ul respectă cele mai bune practici în materie de performanță, fiabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă