27.1 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialUrsul care a atacat un bărbat la Brașov a fost împușcat

Ursul care a atacat un bărbat la Brașov a fost împușcat

Ursul care atacase joi un bărbat în vârstă de 64 de ani, care se afla în pădure la marginea cartierului braşovean Răcădău, a fost împuşcat sâmbătă seară.

"Ursul, un exemplar de 3-4 ani, a fost împuşcat sâmbătă, în jurul orei 21,00, când a venit din nou exact în locul în care a atacat bărbatul joi după-amiază. Exemplarul a fost transportat la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cea care administrează zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov pentru analize", a declarat pentru Agerpres prefectul Ciprian Băncilă.

Sâmbătă, Ministerul Mediului i-a dat acceptul prefectului pentru capturarea ursului iar după şedinţa Comitetului Judeţean de Urgenţă, unde Ciprian Băncilă a informat despre acest demers, s-a constituit o echipă formată din reprezentanţi ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt şi ai Institutului Naţional pentru Cercetare Dezvoltare în Silvicultură de la Braşov, care în jurul orei 16,00 a început căutarea ursului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă