21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialUraganul Irene a provocat pagube de 10 miliarde de dolari

Uraganul Irene a provocat pagube de 10 miliarde de dolari

Uraganul Irene a provocat pagube de peste 10 miliarde de dolari pe coasta de est a Statelor Unite, a anunţat un centru de studiu al dezastrelor naturale, Eqecat, potrivit NewsIn.

„Irene a provocat pagube importante”, a anunţat Eqecat, precizând că cele mai mari pierderi au fost generate de inundaţii.

În total, peste 40 de milioane de persoane au fost afectate.

Pagubele acoperite de asigurări ar urma să se ridice la între 1,5 şi 2,8 miliarde de dolari, dintre care 60% numai în statele New York, New Jersey şi Connecticut.

Potrivit unei estimări a Standard & Poor’s, companiile de asigurări vor trebui să plătească circa cinci militare de dolari.

Uraganul Irene a provocat peste 40 de decese în Statele Unite, iar mii de persoane sunt sinistrate încă din cauza inundaţiilor, în statele Vermont, New Jersey şi nordul statului New York.

Autorităţile locale anticipau faptul că pagubele provocate de uraganul Irene ar putea ajunge la zeci de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

„Pagubele se vor ridica la miliarde de dolari sau chiar zeci de miliarde de dolari”, a declarat pentru postul de televiziune NBC guvernatorul New Jersey, al cărui stat a fost deosebit de afectat de uraganul Irene, care s-a transformat duminică dimineaţă în furtună tropicală.

Experţii de la Kinetic Analysis, un cabinet care dezvoltă modele informatice despre eventualele pagube provocate de intemperii au declarat că North Carolina şi South Carolina, cele două state care au fost primele afectate de uragan, ar putea să se aştepte la pierderi cuprinse între 200 şi 400 de milioane de dolari.

Uraganul Katrina, care a devastat New Orleans în 2005 a cauzat pierderi estimate la peste 100 de miliarde de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă