21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Transport ÎNTRERUPT la tunelul Marmaray din Turcia, la o zi după...

UPDATE: Transport ÎNTRERUPT la tunelul Marmaray din Turcia, la o zi după inaugurare (FOTO-VIDEO)

UPDATE: Transportul în tunelul feroviar Marmaray, care trece pe sub Strâmtoarea Bosfor, a fost întrerupt, temporar, miercuri, după o zi de la ceremonia de inaugurare, transmite Mediafax.

Transportul în tunelul feroviar a fost oprit pentru o perioadă scurt[ de timp, în urma unei pene de electricitate care s-a produs în jurul orei locale 8.00 (8.00, ora României).

În prezent, transportul în tunel a fost reluat după rezolvarea problemei.

_ _ _ _ _

Turcia are în Istanbul, de marţi, primul tunel feroviar care leagă două continente, Europa şi Asia, pe sub strâmtoarea Bosfor, potrivit Associated Press.

Construcţia are o lungime de 13,6 kilometri, dintre care 1,4 kilometri sunt parcurşi pe sub strâmtoarea Bosfor la 55 de metri adâncime. Potrivit oficialilor turci, Marmaray este primul tunel submarin care leagă două continente şi totodată cel mai adânc din lume.

Realizarea tunelul Marmaray a costat guvernul de la Istanbul trei miliarde de euro, iar construcţia s-a desfăşurat pe perioada a nouă ani, fiind întârziată de o serie de descoperiri arheologice importante în zonă. 

Tunelul Marmaray este un proiect de infrastructură în realizarea căruia premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a implicat încă de pe vremea când era primar al Istanbulului. Tunelul concretizează un plan propus iniţial de sultanul otomat Abdulmejid acum 150 de ani. 

Oficialităţile turce speră ca, prin preluarea zilnică a circa 1,5 milioane de călători, tunelul va decongestiona parţial traficul din Istanbul, mai ales în zona celor două poduri care traversează Bosforul şi care sunt supraaglomerate.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/99dfb53a0511c653a0bd8fa45d0aec5b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă