3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialUPDATE. Starea lui Schumacher este stabilă

UPDATE. Starea lui Schumacher este stabilă

UPDATE: Starea lui Michael Schumacher este stabilă, a anunţat ataşatul său de presă, într-o nouă conferinţă, informează, miercuri, Digi 24.

Sabine Kehm a declarat că Schumacher este tratat cu cea mai mare grijă, dar a refuzat să comenteze speculaţiile care circulă pe tema stării de sănătate a acestuia

 

Starea fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher s-a ameliorat, după o a doua operaţie, transmite Mediafax.

Schumacher a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de luni spre marţi, au anunţat medicii de la spitalul din Grenoble, în care este internat germanul.

“S-au înregistrat semne de uşoară îmbunătăţire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oară, noaptea trecută”, au precizat medicii, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar conform medicilor Schumacher încă nu este în afara oricărui pericol.

“Schumacher rămâne în hipotermie terapeutică şi este tot în comă indusă”, au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au menţionat că există “suişuri şi coborâşuri” în starea germanului, dar el este mai bine ca luni.

Casca lui Schumacher s-a “rupt în două” din cauza impactului puternic, a declarat, marţi, pentru AFP, o sursă din cadrul anchetatorilor, transmite Mediafax.

“Casca s-a rupt în două”, a spus sursa respectivă, confirmând o informaţie apărută în cotidianul Bild. Potrivit unui membru al echipajelor de salvare, citat de Bild, atunci când echipajul a ajuns la locul accidentului, “casca lui Schumacher era ruptă şi se vedea mult sânge”.

Potrivit medicilor de la spitalul din Grenoble, în care a fost internat Schumacher, septuplul campion mondial de Formula 1, care a fost operat duminică, are leziuni craniene “difuze şi grave” şi germanul de află în comă indusă.

Multiplul campion de Formula 1 Michael Schumacher a ajuns în comă la spital, după ce s-a lovit cu capul de o stâncă în urma unui accident de schi. Fostul sportiv, care se afla în staţiunea Meribel, din Alpii Francezi, şi-a pierdut conştiinţa, în ciuda faptului că purta o cască de protecţie.

Deşi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, starea de sănătate a pilotului este în continuare gravă, medicii fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele sale de a rămâne în viaţă.

Casca i-a oferit o şansă

Michael Schumacher, care urmează să împlinească 45 de ani peste 4 zile, schia duminică în compania fiicei sale de 14 ani într-un sector aflat în afara pistei, când a căzut şi s-a lovit la cap. Doar casca de protecţie l-a scăpat de la moarte instantanee, potrivit medicilor. “Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici”, a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble.

Fostul pilot de Formula 1 a fost transferat la acest spital abia după ce, iniţial, fusese transportat cu elicopterul la o clinică locală din staţiunea Maribel. Ulterior, a fost chemat de urgenţă la Grenoble, de la Paris, profesorul Gerard Saillant, un reputat expert în chirurgie craniană, fondator al “Institutului creierului” din Franţa. Saillant este, de asemenea, un prieten apropiat al lui Schumacher şi al fostului şef al echipei Ferrari, Jean Todt, actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Campionul a suferit o intevenţie chirurgicală de urgenţă, dar starea sa nu s-a îmbunătăţit după prima zi de la accident. În noaptea de duminică spre luni, reprezentanţii spitalului din Grenoble au făcut public că Michael Schumacher se afla în comă, în momentul internării, după “un traumatism cranian grav, care a necesitat imediat o intervenţie neurochirurgicală”. “El rămâne într-o stare critică”, conform unui comunicat semnat de doi medici şi de directorul adjunct al spitalului.

Nici precizările făcute în cursul zilei de luni de doctori nu au fost mai bune. “Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă”, a declarat unul dintre medicii care-l supraveghează.

Cotidianul german Bild a scris că fostul pilot a suferit şi o a doua inţervenţie chirurgicală, prin care medicii au încercat să-i reducă presiunea craniană şi să-i dreneze sângele, făcând câteva găuri în craniul lui Schumacher.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria “Marelui Circ”, cu şapte titluri de campion mondial cucerite între 1994 şi 2004, perioadă în care a câştigat 91 de Mari Premii de Formula 1.

Şerban Huidu, accident similar

Printr-un accident similar a trecut şi prezentatorul tv român Şerban Huidu. Acesta se afla, în 2011, în staţiunea austriacă Innsbruck. Realizatorul ar fi încercat să evite un grup de copii, a pierdut controlul schiurilor şi s-a izbit frontal de un copac. În urma impactului a suferit un traumatism cranio-cerebral, starea sa fiind critică. Şerban Huidu a fost ţinut mai multe zile în comă artificială, însă până la urmă şi-a revenit. Totuşi, acesta a avut nevoie de o lungă perioadă de recuperare.

Cele mai citite

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă