32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Incendiu puternic la un depozit cu deşeuri cimice, inclusiv CIANURI. Vezi...

UPDATE: Incendiu puternic la un depozit cu deşeuri cimice, inclusiv CIANURI. Vezi unde!

UPDATE: Aproximativ 3.700 de tone de deşeuri, inclusiv cianuri, se află în depozitul de materiale reciclabile de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel unde miercuri a izbucnit un incendiu puternic, afirmă prefectul de Argeş, Cristian Soare, conform Mediafax.

_ _ _ _ _

Zeci de pompieri intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale reciclabile şi deşeuri de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel, unde sunt depozitate inclusiv deşeuri chimice, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a cuprins acoperişul unei halei de depozitare în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului acţionează peste 30 de pompieri, cu trei autospeciale, fiind trimisă şi o ambulanţă SMURD.

„Este un depozit de materiale reciclabile şi deşeuri care aparţine unei firme cu acest profil de activitate şi arde acoperişul halei pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. La faţa locului sunt trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, însă hala are două etaje şi probabil că va fi necesară şi intervenţia cu autoscară, dar şi cu alte maşini” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure.

Ea a precizat că la momentul izbucnirii incendiului în hală nu lucra nimeni.

Întrebată ce fel de materiale sunt depozitate acolo, ea a spus că sunt deşeuri textile şi mase plastice, dar şi substanţe chimice.

Săptămâna trecută, 40 de locuitori din zona depozitului de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel au înaintat o petiţie Consiliului Local Câmpulung Muscel în care reclamă că de câteva luni au sesizat mirosuri de substanţe chimice şi suspectează că în depozitul administrat de o firmă din Iaşi sunt deşeuri toxice care le pun sănătatea în pericol.

Oamenii mai spun în document că „nu este respectată tehnologia prevăzută pentru neutralizare şi, de cele mai multe ori, substanţele chimice deversate în bazine emană efectiv nori de gaze toxice, care sunt evacuate în atmosferă prin sisteme de ventilaţie fără filtre sau alte sisteme de protecţie” şi cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru ca oraşul „să nu devină groapă de gunoi a României”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă