1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialUPDATE. Explozia din gara rusească Volgograd, provocată de o femeie kamikaze. 18...

UPDATE. Explozia din gara rusească Volgograd, provocată de o femeie kamikaze. 18 morţi şi 40 de răniţi

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe ca urmare a atentatului terorist care a avut loc duminică în Volgograd, conform Mediafax.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului îşi exprimă întreaga compasiune pentru victimele atentatului terorist care a avut loc în Gara din Volgograd şi pentru familiile acestora.

Citeşte şi: UPDATE. Infernul din gara Volvograd. Primele relatari de la fata locului. Explozia a avut loc la intrarea in cladire. Cadavre si moloz

În acelaşi timp, preşedintele Băsescu exprimă deplinul său sprijin pentru poporul Federaţiei Ruse, Guvernul Federaţiei Ruse şi preşedintele Vladimir Putin, pe care îi asigură de întreaga sa solidaritate în lupta împotriva terorismului.

“Atentatul demonstrează, o dată în plus, că lupta împotriva terorismului este nu numai necesară, dar şi obligatorie pentru protejarea vieţii cetăţenilor noştri”, adaugă Traian Băsescu.

Citeşte şi: Cinci suspecţi în cazul agresării jurnalistei de opoziţie, arestaţi preventiv în Ucraina

Explozia s-a produs cu puţin timp în urmă în gara din oraşul rusesc Volvograd, transmite Reuters. Nu se cunosc la momentul de faţă cauzele exploziei. Se stie pana acum ca au 18 oameni, iar alti 40 au fost raniti. Oraşul a mai fost zguduit, în octombrie acest an, de un atentat sinucigaş, atunci şapte persoane pierzându-şi viaţa.

Primele date care circula in presa rusa este ca acum, la Volvograd, pare sa fi fost un atentat cu bomba.

Serviciile de securitate au precizat, anunta Mediafax, că deflagraţia a fost provocată de o bombă, relatează presa rusă. Atentatul a fost comis de o femeie kamikaze, anunţă autorităţile ruse.

 

Cele mai citite

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...
Ultima oră
Pe aceeași temă