27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE 2. MECT: 506 elevi, nerapartizaţi în liceu, din cauza numărului redus...

UPDATE 2. MECT: 506 elevi, nerapartizaţi în liceu, din cauza numărului redus de opţiuni

UPDATE 2: Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională, relatează Mediafax.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere rezolvă situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La „Sfântul Sava”, această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naţionale „Mihai Viteazul” şi „Gheorghe Lazăr”, ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

 

UPDATE: Rezultatele primei etape de repartizare computerizată în licee au fost afişate, vineri, pe site-ul admitere.edu.ro, conform Mediafax.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), din cei 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a care au completat opţiuni, 150.219 au fost repartizaţi în licee.

În urma acestei etape de repartizare au rămas neocupate, la nivel naţional, 29.479 de locuri în licee.

Conform ierarhiei alcătuite după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Colegiul Naţional Sf. Sava” din Capitală, care, la specializarea Matematică-Informatică, a avut ultima medie 9,93.

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde, tot la Matematică-Informatică, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile următoare sunt Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova (9,91), Colegiul „Vasile Alecsandri” Galaţi (9,91), Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj Napoca (9,77), Colegiul „Gh. M. Murgoci” Brăila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa (9,76) şi Colegiul „Petru Rareş” Suceava (9,74).

Listele cu absolvenţii repartizaţi şi cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţe şi din municipiul Bucureşti vor fi afişate şi în unităţile de învăţământ gimnazial până în 15 iulie, respectiv în fiecare unitate de învăţământul liceal până la 16 iulie a precizat MECTS.

 

Peste 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizaţi în licee, vineri, din cauză că au completat prea puţine opţiuni, pentru clasa a IX-a rămânând libere 29.479 de locuri în anul şcolar 2012-2013, relatează Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă