23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialUnul dintre noile modele DACIA apare pe lista celor mai POLUANTE mașini...

Unul dintre noile modele DACIA apare pe lista celor mai POLUANTE mașini Diesel din Europa

Automobilul Dacia Sandero II echipat cu motor Diesel 1,5 dCi apare pe lista celor mai poluante autoturisme Diesel din Europa, relevă un studiu întocmit de organizația neguvernamentală "Transport and Environment".

Potrivit acestui studiu, preluat de Hotnews, Dacia Sandero II a fost inclusa in lista „Dirty Thirty” a celor mai poluante modele diesel europene în funcție de emisiile lor de oxizi de azot.

Studiul include o listă care cuprinde 20 de modele de automobile, toate fiind mașini cu motoare diesel Euro 6. Includerea în listă s-a făcut pe baza emisiilor lor de oxizi de azot.

Nivelul de referință avut în vedere este limita maximă de emisii NOx permisă pentru mașinile diesel Euro 6 în Europa: 80 de miligrame / kilometru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Slovacii mătură progresiștii de la putere

Nu cred că strategii partidelor aflate la guvernare în România înțeleg ce se întâmplă cu pulsul electoral al țărilor europene, la aproape doi ani...

Un tânăr beat a atacat cu un cuțit un grup de persoane, la un concert din Constanța! Momente de panică

Tânărul periculos a început să înjure lumea la concert după ce a băut foarte mult. Acesta a pornit un scandal cu un grup...

PASTILA PENTRU SUFLET – Care este pilda zilei

Valent, împăratul eretic, trimise într-o zi la Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareii, pe dregătorul Modest, să-l îngrozească cu grele ameninţări, că va...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies