4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialUntitled stire

Untitled stire

Berlusconi l-ar fi incitat să mintă în justiţie pe cel care îi furniza tinere pentru petreceri

ROMA (MEDIAFAX) – Silvio Berlusconi l-ar fi incitat la sperjur pe antreprenorul Gianpaolo Tarantini, care între 2008 şi 2009 a cheltuit aproximativ 29.000 de euro pentru a plătit tinere femei care să vină la petrecerile premierului italian, a anunţat marţi agenţia Ansa, citată de AFP.

Il Cavaliere ar putea astfel să fie acuzat de Parchet pentru că i-a cerut lui Tarantini să facă declaraţii false în cadrul anchetei privind tinerele din Bari (Puglia, sud), recrutate de antreprenor pentru a anima seratele premierului, potrivit Ansa, care citează o decizie a tribunalului din Neapole, anunţată luni seara.

Dacă aceste fapte se dovedesc a fi adevărate, Berlusconi, deja implicat în multe alte afaceri judiciare, ar putea fi anchetat.

Potrivit Ansa, tribunalul din Neapole a stabilit că Parchetul din Bari este competent pentru a ancheta acest caz şi a decis să îl elibereze pe Tarantini, care ar putea părăsi în cursul nopţii închisoarea Poggioreale (Neapole), unde este deţinut.

Această decizie accentuează presiunea asupra şefului Guvernului, care până în prezent nu a făcut obiectul unor urmăriri în acest caz în care nu era decât martor, deoarece recursul la prostituate nu este un delict în Italia.

Potrivit presei, ancheta din Bari arată că Tarantini a plătit pentru ca circa 30 de tinere să vină să petreacă serile cu Berlusconi în reşedinţele sale private din Roma şi Arcore, în apropiere de Milano, între 10 iulie 2008 şi 29 aprilie 2009. Berlusconi a redevenit premier după victoria taberei de centru-dreapta la alegerile legislative din primăvara lui 2008.

Dacă invitatele petreceau noaptea în patul lui Berlusconi, Tarantini le plătea 1.000 de euro dar, potrivit interceptărilor telefonice publicate de mai multe ziare, unele primeau de la Silvio Berlusconi ca primă, înainte de a pleca, un plic cu bancnote de 100 de euro.

Potrivit interceptărilor, ele erau cel puţin patru sau cinci pe seară, iar Tarantini trebuia să recruteze permanent altele. Antreprenorul le plătea atât transportul, cât şi sejurul, şi le promitea aparţii la televiziunile publice ale magnatului sau cariere de actriţe.

Alte interceptări ilustrează teoria Parchetului cu privire la obiectivul lui Tarantini care era acela de a obţine în cursul seratelor la Berlusconi contacte importante în vederea unor contracte cu întreprinderi publice ca Finmecannica, în numele său sau al complicilor.

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut
Ultima oră
Pe aceeași temă