4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialUniversitatile au majorat taxele scolare

Universitatile au majorat taxele scolare

Cu mai putin de zece zile inainte de inceperea inscrierilor la universitati, multe institutii de studii superioare au anuntat taxe scolare majorate. In an de criza, unele universitati au fost nevoite sa creasca tarifele cu 10-20%, informeaza Realitatea TV.

La Academia de Studii Economice taxele de studii au crescut cu 500 de lei pe an. Daca anul trecut studentii plateau 2.500 de lei, acum ei vor avea de achitat 3.000 de lei.

Tot cu 500 de lei au crescut si taxele la Universitatea Bucuresti, pana la 2.500-2.700 lei. Si viitorii studenti la medicina vor scoate mai multi bani din buzunare. La Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila taxa de scolarizare pentru anul universitar 2009-2010 a ajuns la 5.000 de lei fata de 4.500 cat a fost anul trecut.

In schimb, la Universitatea Politehnica nu au crescut taxele. Dimpotriva, viitori studenti care se inscriu on-line la facultate vor beneficia de o reducere de 10%.

Pe de alta parte, cele mai multe universitati particulare nu au umblat la tarife. Asta si pentru ca majoritatea calculeaza taxele in euro. Astfel, la universitatea Dimitrie Cantemir taxa de scolarizare pe anul urmator variaza intre 350 si 500 de euro, iar la Universitatea Romano Americana este de 500 de euro. Universitatea Hyperion percepe o taxa undeva intre 1.200 si 2.950 de lei, adica echivalentul a maxim 700 de euro.

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă