2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialUniversitatea Ovidius din Constanta a micsorat taxele

Universitatea Ovidius din Constanta a micsorat taxele

Taxele de scolarizare de la cateva facultati din cadrul Universitatii Ovidius Constanta au fost modificate la numai o zi de la inceperea perioadei de inscrieri. Daca in cursul zilei de luni, 13 liulie, taxa la Facultatea de Arte, sectia Canto, Teatru si Coregrafie, era de 10.000 de lei, ieri aceasta a fost modificata.
Absolventii claselor a XII-a care vroiau sa se inscrie la Arte s-au razgandit s-o mai faca din cauza banilor, taxa fiind mult prea mare pentru a-si putea permite s-o si plateasca. Aceasta a si fost motivul pentru care in prima zi nu s-a inscris nimeni la Arte.

Pentru a regla situatia, rectorul universitatii, prof. univ. dr. Victor Ciupina, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca au fost nevoiti sa reduca taxele la facultatile care aveau taxe mari. Drept urmare, specializarile Canto si Teatru beneficiaza acum de o reducere de 50%, taxa de scolarizare fiind de 5.000 de lei. Pentru cei care au ales Pedagogia muzicala, acestia vor plati in toamna numai 3.500 de lei, fata de 10.000 de lei cat aveau de plata initial. Universitatea scoate la concurs pentru anul urmator un numar de 7.786 de locuri, din care 5.164 sunt la forma de invatamant cu taxa, 400 la invatamant de la distanta si 865 la frecventa redusa. In prima zi de inscrieri, majoritatea tinerilor au optat pentru Facultatea de stiinte Economice (561 inscrisi), urmata de Drept si Litere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă