SATU MARE. Firma satmareana de mezeluri, „Unicarm”, a inaugurat, joi, in comuna Vetis, prima fabrica de conserve din nord-vestul Romaniei. Potrivit patronului societatii, fabrica poate produce pana la 40 de tone de conserve in opt ore, iar tehnologia de fabricare este realizata la cel mai modern standard german aflat in acest moment pe plan mondial.
Firma va produce pateuri, conserve de carne, diferite mancaruri din legume si fructe. „Investitia a fost finalizata doar in cateva luni. Ideea realizarii ei a pornit de la cererile clientilor care au tot intrebat cand vor vedea in magazine conserve tip "Unicarm". In cel mult o luna, conservele vor fi deja in rafturile magazinelor si vor avea aceeasi calitate”, a spus patronul fabricii.
De anul viitor, produsele vor primi „eticheta ovala”, ceea ce inseamna ca vor putea fi exportate in intreaga Uniune Europeana. SC „Unicarm” este una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din Romania, preparatele din carne ale acestei firme fiind comercializate aproape in toata tara.