7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialUngaria nu renunță la gardul antiimigranți. Armata a început să ridice o...

Ungaria nu renunță la gardul antiimigranți. Armata a început să ridice o porțiune a zidului

Militari unguri au început să construiască, de luni, o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia, prin care Budapesta vrea să oprească imigranţii clandestini să pătrundă în ţară, informează Mediafax.

Noua porţiune se află în apropiere de punctele de trecere a frontierei Asotthalom din Ungaria şi Backi Vinogradi din Serbia.

Armata a început să pună stâlpi de oţel în pământ, într-o zonă în care terenul a fost nivelat săptămâna trecută. Noua porţiune de gard va fi ridicată cu o tehnologie similară “secţiunii eşantion” construită deja, după un standard NATO.

Citește și: ONU critică intenţia Ungariei de a pune GARD împotriva imigranţilor

Pregătiri au început şi pentru alte porţiuni de gard, în apropiere de punctele ungare de trecere a frontierei de la Tiszasziget şi Roszke, au declarat primari din zonă pentru MTI.

Altă porţiune este pregătită lângă Kelebia, tot un punct de trecere a frontierei aflat de partea ungară, potrivit unui corespondent local MTI.

Un purtător de cuvânt al Guvenului, Zoltan Kovacs, a declarat anterior că suma de 6,5 miliarde de forinţi (21,1 milioane de euro) alocată deja ridicării gradului şi construirii unor centre temporare de primire a imigranţilor urmează să fie suplimentată cu 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro).

Premierul Victor Orban anunţa la sfârşitul lui iulie că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de cosntruire a gardului a fost devansat, din toamnă, la 31 august. El afirma că Budapesta se aşteaptă că pătrunderea imigranţilor clandestini pe teritoriul Ungariei să scadă ulterior la o şesime sau o şeptime din numărul actual.

Pe de altă parte, opoziţia socialistă a acuzat Guvernul că încearcă să împingă valul de imigranţi spre vest prin construirea gardului de la frontiera cu Serbia.

Citește și: Orban grăbește construcția gardului antiimigrație. Ce a declarat premierul ungar

În loc să continue o “campanie de propagandă” împotriva imigranţilor, Executivul lui Orban ar trebui să se concentreze asupra găsirii unor modalităţi de a accesa mai multe fonduri europene pentru a face faţă problemei imigraţiei, a declarat Balazs Gora, un lider socialist local.

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă