24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialUngaria nu crede ca intrarea UDMR in opozitie poate afecta relatiile romano-maghiare

Ungaria nu crede ca intrarea UDMR in opozitie poate afecta relatiile romano-maghiare

Budapesta doreste ca relatiile romano-ungare sa ramana la fel de bune, chiar si dupa intrarea UDMR in opozitie, informeaza Radio Romania Actualitati.

Potrivit ministrului de externe de la Budapesta, Kinga Goncz, Ungaria considera important ca garantarea respectarii drepturilor comunitatilor maghiare din afara granitelor Ungariei sa nu fie realizata doar prin prezenta partidelor maghiare in guvernele tarilor respective, ci prin garantii de ordin juridic si institutional.

Ministrul ungar de externe a amintit ca in Parlamentul de la Bucuresti vor fi si in urmatorul ciclu parlamentar 22 de deputati si noua senatori maghiari din Romania, care vor reprezenta interesele acestei minoritati nationale. Kinga Göncz a mentionat ca, intr-adevar, organizatiile maghiarilor par sa ramana in afara guvernelor din tarile invecinate, insa, in acelasi timp, trebuie avut in vedere faptul ca, in concordanta cu regulile jocului democratic, componenta guvernelor se bazeaza pe rezultatul alegerilor parlamentare.

Ungaria doreste sa aiba relatii bune cu Guvernul Romaniei, chiar daca in componenta lui nu vor intra ministri si secretari de stat maghiari – a precizat marti ministrul ungar de externe, Kinga Göncz, raspunzand unor intrebari adresate online de cetateni pe un site guvernamental, a relatat corespondentul RRA la Budapesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă