34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialUngaria: Curtea Supremă de Justiţie a MĂRIT PEDEAPSA unuia dintre acuzaţi în...

Ungaria: Curtea Supremă de Justiţie a MĂRIT PEDEAPSA unuia dintre acuzaţi în cazul Marian Cozma

Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria, Kuria, a majorat luni, pedeapsa unuia dintre acuzaţi în cazul uciderii lui Marian Cozma, handbalistul român înjunghiat mortal în vestul Ungariei în 2009, relatează MTI, citată de Mediafax.

Kuria a decis să majoreze pedeapsa lui Ivan Sztojka de la opt la 13 ani, dar a lăsat neschimbate pedepsele de 18 ani de închisoare ale celorlalţi doi acuzaţi, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth. Kuria a decis să schimbe acuzaţia în cazul lui Sztojka de la rănire corporală gravă la tentativă de crimă.

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Raffael şi Nemeth au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă în iunie 2011, iar Sztojka a primit 20 de ani de închisoare. Ei au făcut apel şi pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani de închisoare, iar cea de 20 de ani a fost redusă la opt, în aprilie 2012. În motivaţia sa, Curtea de Apel a definit faptele lor drept omucidere şi rănire corporală gravă.

Reducerea sentinţelor de către Curtea de Apel din Gyor a generat critici publice şi l-a determinat pe ministrul ungar al Justiţiei să ceară preşedintelui Curţii Supreme să „revizuiască practicile din justiţie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă