5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialUnchiul lui Kim Jong-un ar fi fost aruncat într-o cuşcă cu 120...

Unchiul lui Kim Jong-un ar fi fost aruncat într-o cuşcă cu 120 de câini înfometaţi

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, şi cinci consilieri apropiaţi ai acestuia au murit după ce au fost aruncaţi dezbrăcaţi într-o cuşcă în care se aflau 120 de câini înfometaţi, scrie presa chineză, conform Mediafax.

Citeşte şi: Kim Jong-un, ameninţări la început de an

Informaţia a fost publicată iniţial de cotidianul prochinez din Hong Kong Wen Wei Po şi preluată de Straits Times la 24 decembrie, relatează Huffington Post, în ediţia electronică.

Acesta susţine că executarea, denumită “quan jue”, a durat cel puţin o oră şi a fost supravegheată personal de liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Citeşte şi: Epurarea continuă în Coreea de Nord

În timp ce informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente, unii susţin că sursa lor “a acţionat ca o portavoce a Partidului Comunist Chinez, în timp ce alţii s-au întrebat dacă nu cumva ţara se foloseşte de acest ziar pentru a răspândi propagandă împotriva Coreei de Nord.

“Informaţiile oripilante descriu brutalitatea tânărului lider nord-coreean. Faptul că acestea au apărut într-un ziar controlat de Beijing arată că Chinei nu îi mai pasă de relaţiile cu regimul Kim”, afirmă The Straits Times.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI despre moartea unchiului lui Kim Jong-un

Acesta susţine că acuzaţiile oficiale de trădare împotriva lui Jang au implicat China de trei ori.

Jang Song-thaek, unchiul prin alianţă al tânărului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat în cadrul unui proces expres şi executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot şi corupţie.

Cele mai citite

Lovitură în Guvern. Ciolacu, avertisment cu privire la remanieri

Premierul Marcel Ciolacu le-a dat două teme membrilor Cabinetului pentru începutul lunii decembrie: bugetul pe 2024 şi reorganizarea ministerelor. "Am şi două teme pentru început...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...

Cum să te pregătești pentru vacanța ta de vis: De la bagaje la parcare auto

Planificarea și pregătirea pentru vacanța ta de vis pot fi un proces emoționant și distractiv, dar și provocator. Pentru a te asigura că totul...
Ultima oră
Pe aceeași temă