-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialUna dintre fetele din casele de copii suspectate ca se prostitueaza, infectata...

Una dintre fetele din casele de copii suspectate ca se prostitueaza, infectata cu HIV

Una dintre fetele din centrele de plasament din judetul Botosani suspectate ca se prostitueaza este purtatoare a virusului HIV/SIDA, a declarat, miercuri, seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Liviu Radasanu, transmite Agerpres.
Acesta a refuzat sa ofere detalii despre caz, insa a subliniat faptul ca seful centrului de plasament unde fata era institutionalizata avea cunostinta atat despre boala adolescentei, cat si despre faptul ca aceasta se prostitueaza.
'Una dintre fetele pe care le banuim si fata de care strangem dovezi ca practica aceasta veche meserie este purtatoare de HIV. Exista un risc biologic sa ne trezim cu populatie infectata cu HIV. Nu am vrut sa o spun pana acum pentru ca ma gandeam ca puteam face ceva', a afirmat Radasanu.
Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a sesizat, luni, Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani si Inspectoratul Judetean de Politie cu privire la posibile acte de prostitutie in centrele de plasament. El a facut sesizarea dupa ce a primit informatii ca fetele din centrele de plasament nu revin noapte in institutii sau revin la ore foarte tarzii si, mai mult decat atat, intretin relatii sexuale, desi sunt minore.
Liviu Radasanu a facut, la sfarsitul saptamanii trecute, o verificare, pe timp de noapte, in doua centre de plasament din municipiul Botosani si unul din comuna Trusesti, descoperind absenta la ore tarzii a minorelor din spatiile de cazare.

Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...
Ultima oră
Pe aceeași temă