17.2 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeSpecialUn tânăr din Prahova a reușit să facă bani din vânzări fictive...

Un tânăr din Prahova a reușit să facă bani din vânzări fictive de animale de companie

Un tânăr a fost prins de poliție imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, prin inducerea în eroare a victimei cu privire la achiziţia unui animal de companie.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 au fost sesizaţi, la 5 mai, de către o femeie, în vârstă de 23 de ani, cu privire la faptul că, în baza unei oferte de vânzare publicată în mediul online, pe un site de profil, privind un animal de companie, a fost indusă în eroare de către vânzător, care a determinat-o să-i remită, prin transfer bancar, suma de 700 de lei, fără ca acesta să respecte promisiunea de livrare.

În urma cercetărilor desfăşurate a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, domiciliat în judeţul Prahova, care a ridicat suma remisă de partea vătămată, la solicitarea bănuitului, fără a cunoaşte însă activitatea infracţională a acestuia, întrucât a invocat pretextul expirării valabilităţii actului său de identitate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bănuitul postează diferite anunţuri privind vânzarea mai multor pui din diferite rase canine, pe site-urile de profil, solicitând potenţialilor cumpărători plata în avans, prin intermediul serviciilor rapide de transfer bancar, fără a livra ulterior obiectul tranzacţiei.

Din datele obţinute a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul urma să încaseze, la data de 25 mai a.c., o altă sumă de bani, prin inducerea victimei în eroare cu privire la vânzarea unui animal de companie, acesta fiind prins în flagrant de poliţiştii Capitalei, imediat după ce, cu ajutorul unui bărbat, în vârstă de 45 de ani, a ridicat suma de 300 de lei remisă de către partea vătămată, de la o bancă din judeţul Prahova.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a ridicat respectiva sumă de bani la solicitarea bănuitului, care a invocat faptul că are cartea de identitate expirată, fără a avea cunoştinţă despre existenţa unei activităţi ilicite.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia, întrucât au fost ridicate 11 chitanţe care atestă ridicarea unor sume de bani cuprinse între 300 şi 900 lei, privind tranzacţii bancare.         

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 461: Nou atac masiv asupra Kievului

Cel puţin o persoană a fost rănită în noaptea trecută în timpul unui nou "atac masiv" al dronelor ruseşti asupra Kievului, a anunţat primarul...

Mica Revoluție de catifea a profesorilor

Guvernanții se plâng că efortul bugetar al măririi salariilor profesorilor cu 25 % ar duce la mărirea cheltuielilor publice cu opt miliarde de lei,...

Novak Djokovic la Roland Garros: Kosovo este inima Serbiei. Opriţi violenţa

Numărul trei mondial, tenismanul sârb Novak Djokovic, a riscat să stârnească o nouă controversă politică la Open-ul francez de la Roland Garros, luni, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă