3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialUn parlamentar olandez declara ca Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca...

Un parlamentar olandez declara ca Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca UE

Parlamentarul olandez de extrema-dreapta Geert Wilders a carui formatiune, Partidul pentru Libertate, a ajuns in Parlamentul European dupa ce a obtinut peste 16 la suta in ultimele alegeri europene, a declarat ca Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca UE, relateaza Euronews in pagina online consultata de Mediafax.

Aceasta declaratie a fost facuta intr-un interviu acordat postului european de televiziune. Intrebat daca Uniunea Europeana ar trebui sa isi "deschida portile pentru Ucraina ", Wilders a declarat ca, in opinia sa, "niciun alt stat nu trebuie sa (mai) adere la Europa". "Eu sunt chiar pentru ca Romania si Bulgaria sa paraseasca Uniunea Europeana", a subliniat acesta.

Parlamentarul olandez de extrema-dreapta a precizat, de asemenea, ca partidul pe care l-a fondat, Partidul pentru Libertate, cunoscut pentru pozitiile sale antiislamice, "a votat impotriva ratificarii Tratatului privind aderarea Romaniei si Bulgariei" la blocul european. El sustine ca "olandezii cred ca Europa este suficient de extinsa" si ca s-ar opune "oricarei noi aderari", precizand ca el este "de acord cu ei". "Cred ca aceste doua tari nu sunt deloc pregatite. Nu sunt pregatite si, in acelasi timp, sunt foarte corupte", a subliniat el.

"Trebuie sa avem o Europa mai restransa, cu sarcini mai limitate, mai degraba decat o Europa extinsa, in pofida faptului ca ar fi mai influenta", a conchis liderul extremist. El a declarat, de asemenea, ca se opune ideii "unei Europe Federale", acesta dorind ca olandezii sa ramana "independenti", iar Olanda sa coopereze "doar in domeniul economic".

Wilders a declarat, totodata ca se opune aderarii Turciei la Uniune. "Nu am nimic impotriva acestei tari. Este un aliat respectat in cadrul NATO, iar turcii sunt prietenii olandezilor. Dar nu sunt membri ai familiei. A fi un bun vecin nu inseamna a fi membru al familiei. Iar Turcia este o tara islamica (…), (integrarea acesteia) ar costa scump (…), vom avea de-a face cu si mai multi imgranti, lucru de care nu avem nevoie", a argumentat el.

In opinia liderului de extrema-dreapta, majoritatea musulmanilor care au emigrat si traiesc in tarile occidentale nu sunt extremisti sau teroristi. Insa, in pofida acestui fapt, daca va fi acceptata "o imigratie masiva, atunci, in viitor, cultura islamica, identitatea islamica si ideologia islamica vor castiga tot mai multa importanta" in societatile occidentale, a subliniat el. "Sharia face parte din ideologia islamica, iar eu cred ca acest tip de legi antidemocratice este exact ceea ce este pe cale sa se intample in Europa", a spus Wilders.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă