16 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăSpecialUn oficial rus anunţă că Osetia de Sud va colabora cu Rusia

Un oficial rus anunţă că Osetia de Sud va colabora cu Rusia

Armata din Osetia de Sud va fi integrată în Districtul Militar Sud al Federaţiei Ruse, în conformitate cu Tratatul de prietenie, cooperare şi asistență mutuală dintre Moscova şi Ţhinvali, a anunţat, miercuri, un oficial militar rus de rang înalt, informează Mediafax.

„În prezent, are loc procesul de ratificare. Potrivit acordului, armata Osetiei de Sud va fi integrată în cea a Federaţiei Ruse, urmând să aibă o pregătire şi obiective comune”, a declarat Andrei Gurulev, comandantul Armatei a 58-a din cadrul Districtului Militar Sud.

El a precizat că armata Osetiei de Sud nu este numeroasă, dar îndeplineşte misiuni importante, îndeosebi privind apărarea graniţei micuţei republici.

Gurulev nu a precizat însă data la care va avea loc unificarea efectivă a celor două armate.

„Această decizie va fi luată de conducerea” ţării, a spus el.

„În prezent, pincipala misiune a Osetiei de Sud este să nu permită invazia inamicului şi ocuparea republicii. Această misiune este îndeplinită de Unitatea a 4-a”, a adăugat oficialul militar rus.

Rusia a semnat pe 18 martie un „Tratat de alianţă şi integrare” cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud. Acordul, denunţat de NATO, a fost semnat la exact un an de la anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea.

În noiembrie 2014, Rusia a semnat un acord asemănător cu Abhazia.

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene.

Cele mai citite

Poștașul sună de două ori la ușă. Nu cu colindul, ci cu facturile de la electricitate și gaze

Noua lege de plafonare a prețurilor gazelor și energiei pentru populație, votată la sfârșitul lui octombrie, este încă greu de pus în practică de...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Talibanii cer ajutor umanitar pentru a trece peste iarnă

Talibanii cer ajutor umanitar internațional pentru a trece peste iarnă. Regimul de la Kabul, venit la putere în luna august printr-o intervenție armată sângeroasă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă