5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialUn oficial rus anunţă că Osetia de Sud va colabora cu Rusia

Un oficial rus anunţă că Osetia de Sud va colabora cu Rusia

Armata din Osetia de Sud va fi integrată în Districtul Militar Sud al Federaţiei Ruse, în conformitate cu Tratatul de prietenie, cooperare şi asistență mutuală dintre Moscova şi Ţhinvali, a anunţat, miercuri, un oficial militar rus de rang înalt, informează Mediafax.

„În prezent, are loc procesul de ratificare. Potrivit acordului, armata Osetiei de Sud va fi integrată în cea a Federaţiei Ruse, urmând să aibă o pregătire şi obiective comune”, a declarat Andrei Gurulev, comandantul Armatei a 58-a din cadrul Districtului Militar Sud.

El a precizat că armata Osetiei de Sud nu este numeroasă, dar îndeplineşte misiuni importante, îndeosebi privind apărarea graniţei micuţei republici.

Gurulev nu a precizat însă data la care va avea loc unificarea efectivă a celor două armate.

„Această decizie va fi luată de conducerea” ţării, a spus el.

„În prezent, pincipala misiune a Osetiei de Sud este să nu permită invazia inamicului şi ocuparea republicii. Această misiune este îndeplinită de Unitatea a 4-a”, a adăugat oficialul militar rus.

Rusia a semnat pe 18 martie un „Tratat de alianţă şi integrare” cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud. Acordul, denunţat de NATO, a fost semnat la exact un an de la anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea.

În noiembrie 2014, Rusia a semnat un acord asemănător cu Abhazia.

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene.

Cele mai citite
00:01:49

Serbia abandonează proiectul de litiu Rio Tinto de 2,4 miliarde de dolari

Serbia abandonează proiectul de litiu Rio Tinto, după ce și-a revocat licențele de explorare a litiului din cauza problemelor de mediu. Proiectul era evaluat...

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

Despre cum a fost executat Mircea Drăghici, fostul deputat PSD, televiziunile îmbuibate de bani de la partide (circa zece milioane de Euro, anul trecut)...

Pariorii din România adoră aceste 5 jocuri de la SlotV

Sunt mii și mii de păcănele online în ofertele cazinourilor online licențiate în România, dar nu toate se bucură de succes. Cele mai jucate...
Ultima oră
Pe aceeași temă