14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUn nou succes pentru Tecău

Un nou succes pentru Tecău

Constănţeanul a reuşit să câştige proba de dublu a turneului de la ‘s-Hertogenbosch, Olanda, şi a ajuns la 11 titluri în carieră.

Perechea compusă din românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt a câştigat proba de dublu din cadrul turneului internaţional masculin de tenis de la ‘s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 398.250 euro, după ce a învins cu scorul de 6-3, 7-6 (7/1) cuplul Juan Sebastian Cabal (Columbia)/Dmitri Tursunov (Rusia), în finala disputată sâmbătă.

Turneul din Olanda este unul dintre favoritele constănţeanului. În urmă cu doi ani el a reuşit să se impună pe iarba de la ‘s-Hertogenbosch alături de acelaşi Robert Lindstedt. Anul trecut Tecău a disputat de asemenea finala, pe care însă a cedat-o.

În urma succesului din Olanda, dublul româno-suedez a fost recompensat de către organizatori cu un cec în valoare de 21.800 euro şi 250 puncte în clasamentul ATP. Acestea din urmă vin să întărească poziţiile celor doi în ierarhia mondială. Tecău şi Lindstedt se află în top 10 jucători de dublu şi formează a cincea pereche a lumii.

Tecău a ajuns la 11 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care opt alături de Lindstedt (2012 – Bucureşti, ‘s-Hertogenbosch, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, ‘s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător anul acesta şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

Constănţeanul a pierdut şi zece finale la dublu: în 2012 la Rotterdam şi Madrid, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, ‘s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).    Text Box:

Urmează Wimbledon

 Sezonul de iarbă nu a început bine pentru Tecău şi partenerul său, care au fost eliminaţi în optimile turneului de la Queen’s, Anglia. Succesul din Olanda a reabilitat însă imaginea cuplului româno-suedez, care urmează a juca la cel mai celebru turneu de tenis al lumii, Wimbledon. Pe iarba de la All England Club, cei doi se simt foarte bine, în ultimele două ediţii ei reuşind să dispute finala. De fiecare dată au pierdut însă, lucru ce speră să nu se întâmple la această ediţie care debutează azi.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă