28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Un nou atac în Marea Britanie. Opt persoane au fost rănite...

VIDEO Un nou atac în Marea Britanie. Opt persoane au fost rănite cu acid la Londra

Cel puțin opt persoane au fost rănite sâmbătă într-un atac cu acid în estul Londrei, au anunțat serviciile medicale de urgență și poliția care a arestat un suspect și a îndepărtat pista teroristă.

Forțele de ordine au fost chemate în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT) la Stratford Centre, un centru comercial din apropierea Stadionului Olimpic din Londra, după ce le-a fost semnalat că un grup de tineri răspândesc o „substanță nocivă”, scrie Agerpres, care citează AFP.

Pe Twitter, urgențele medicale de la London Ambulance Service au scris că acordă îngrijiri „la cel puțin cinci pacienți”, iar alte trei au fost transportate la spital. La rândul său, poliția a anunțat că a arestat un bărbat, sub acuzația de  vătămare corporală în formă agravată.

Poliţia a fost solicitată sâmbătă seară în zona Olympic Park / Stratford, în partea de est a Londrei, unde mai multe persoane fuseseră împroşcate cu o substanţă toxică.

"Am fost chemaţi la Centrul comercial Westfield Stratford, unde s-a raportat că mai mulţi indivizi au folosit o substanţă toxică. Mai multe persoane au fost rănite în mai multe puncte din jurul centrului comercial", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei metropolitane londoneze.

Numărul atacurilor cu acid a crescut semnificativ în ultimele luni. Anul trecut, la Londra au fost înregistrate 431 de astfel de cazuri, reamintește AFP.


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă