34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialUn militar NATO şi opt agenţi de securitate, ucişi la Kabul

Un militar NATO şi opt agenţi de securitate, ucişi la Kabul

Un militar NATO şi opt agenţi de securitate afgani au fost ucişi într-un atac taliban care a vizat o bază americană situată în apropiere de Kabul, informează NBC News.

"O bază a coaliţiei a fost atacată vineri, 7 august. Un militar NATO şi doi insurgenţi au murit în schimbul de focuri", a declarat colonelul american Brian Tribus, un purtător de cuvânt al NATO, citat de Mediafax.

În atacul care a vizat Baza militară Integrity, situată în apropierea aeroportului din Kabul, au murit şi opt agenţi de securitate afgani.

Într-un alt atac comis vineri la Kabul, cel puţin 15 oameni au murit, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Un camion-capcană a explodat la intrarea într-o bază militară din capitala Afganistanului, în apropierea unor blocuri de locuinţe, în cartierul Shah Shaheed. Distrugerile provocate au fost de mare amploare chiar şi pentru standardele sumbre de la Kabul. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar numeroase vehicule au fost distruse. Explozia a generat un crater cu diametrul de câţiva metri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă