31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialUn medic pediatru de la Spitalului de Urgență Arad va fi sancționat...

Un medic pediatru de la Spitalului de Urgență Arad va fi sancționat disciplinar în urma reclamațiilor părinților care au comparat unitatea medicală cu un lagăr de exterminare

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va sancționa medicul șef al secţiei boli infecţioase copii, după ce anchetele autorităţilor au confirmat mai multe nereguli, semnalate de o mamă care a comparat unitatea medicală cu un "lagăr de exterminare", transmite Mediafax.

Anchetele interne făcute de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Consiliului Judeţean Arad au scos la iveală şi alte probleme în secţie, din cauza cărora părinţii arădeni au protestat de două ori, cerând condiţii mai bune pentru copii.

"Am luat foarte în serios reclamaţiile mamelor, părinţilor copiilor internaţi pe secţia de Boli Infecţioase Copii, au fost nereguli confirmate şi am luat măsuri de remediere rapidă. De exemplu, s-a delegat de pe alte secţii personal pentru a asigura îngrijirea copiilor, s-au scos la concurs posturi de medic şi asistente, de infirmiere, etc.”, a spus managerul interimar.

Potrivit acestuia, medicul coordonator al secţiei de boli infecţionase copii va fi sancţionat cu avertisment, iar dacă vor mai exista reclamaţii, i se poate reduce salariul sau ar putea fi chiar schimbat din funcţie.

Conducerea spitalului a decis şi rotirea personalul în cadrul secţiilor Pediatrie I şi II şi Compartimentul Boli Infecţioase Copii, ”în speranţa că personalul medical din secţia Boli Infecţioase, acuzat de comportament problematic faţă de copii şi părinţii acestora, va lua model de bune practici din celelalte secţii”. Totodată, cabinetul din ambulatoriul pediatrie este nevoit de acum să respecte programul 8.00 – 20.00, în condiţiile în care cabinetul era, uneori, închis în timpul programului de lucru.

"Sunt uşurată că după două luni în sfârşit avem o decizie, dezamăgită că cei ce de la Colegiul Medicilor au considerat că nu s-a încălcat niciun protocol şi nu au găsit nicio neregulă, dezamăgită că cei din Comisia de Etică, la fel, au considerat că nu este de domeniul lor să dea o decizie. Sunt foarte mulţumită că am găsit, în aceste două luni, oameni integri, care şi-au dorit să schimbe în bine ceva în acest spital, mă bucur că au venit la conducere oameni dornici să facă lucruri bune. În special îi mulţumesc doamnei Olar, şefa Comisiei de Disciplină, care a avut curaj să lupte cu sistemul.

Mă bucură foarte mult că se vor suplimenta posturile, că se caută soluţii pentru a renova secţia, că se încearcă evitarea supraaglomerării secţiei, că internările se vor face doar după ce medicul specialist va veni în UPU şi va consulta cu mânuţele lui copiii, mă bucură că enterocolitele au fost mutate în pediatrie pentru a evita supraaglomerarea secţiei. Dar în continuarea cred că până nu se găseşte un medic care să preia şefia acestei secţii, lucrurile nu pot fi îmbunătăţite în proporţie de sută la sută. Sper să să găsească soluţii în cel mai scurt timp”, a declarat mama care a declanaşat anchetele, Cristina Rusu.

Cele mai citite

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru cel mai mare centru de date din centrul și sud-estul Europei, în cadrul proiectului denumit ClusterPower. Compania...

Andronescu: Evaluarea Națională, mai bună decât admiterea. Opinia fostului ministru despre noile legi ale Educației

Reintroducerea admiterii la colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, ar înlocui o repartizare corectă a elevilor în licee, cum se realizează...

Vecinii din Balcani ne contestă istoria. România de azi ar fi fost Țara Pecenegilor

Românii învață la școală că se trag din daci și din romani, dar pe plan internațional, trecutul nostru istoric este necunoscut și chiar contestat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă